Company of Heroes 2 napodobí extrémní počasí ruské fronty
zdroj: tisková zpráva

Company of Heroes 2 napodobí extrémní počasí ruské fronty

24. 7. 2012 18:48 | Preview | autor: Petr Poláček |

Pokus o násilné napasování nově oznámeného systému, který bude v Company of Heroes 2 simulovat kruté počasí ruské fronty, na proměnlivé počasí, co nyní vládne venku, vzdávám hned z kraje a přenechávám slovo Quinnu Duffymu z Relicu: „Company of Heroes 2 je o kompletně o autenticitě a žádná hra z ruské fronty by nebyla kompletní bez extrémního počasí. Díky vylepšené technologii v rámci našeho nového Essence enginu jsme schopni akurátně napodobit drsnou sovětskou zimu, která ochromila německou armádu.“ Více už by vlastně ani nebylo potřeba dodávat, kdyby detaily o simulaci počasí v CoH2 nebyly tak zajímavé.

Třetí generace Essence technologie bude schopná napodobit kruté mrazy pod 40 stupňů Celsia, které nacistické armádě uškodily více, než samotní Sověti, kteří díky nepřipravenosti Němců na neskutečnou kosu získali čas na to, aby se probrali ze zimního spánku, přezbrojili na Urale a Němčoura nakonec z Ruska vyštípali.

V rámci simulace počasí budete muset počítat s tím, že vám vojáčci umrznou, pokud je necháte příliš dlouho venku, aniž by se zahřáli ohýnkem, potažmo se schovali v budově. Dynamicky generované sněžné vánice pak nebezpečí, hrozící nezaopatřené jednotce, ještě zvýší.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Celý systém nese název ColdTech a bude rovněž schopen navát a zase odvát sníh z budov i vozidel a krajiny, což se projeví nejenom na rychlosti pohybu vojáků, ale i stopách, které za sebou zanechají. Dokud je nepokryje čerstvá vrstva sněhu, který lze manuálně rozpouštět či jinak odstraňovat, pokud vám bude překážet.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Pro mě osobně nezajímavější vlastností nové technologie je ale právě využitelnost v boji. Možnost sníh i led rozpouštět slibuje řadu taktických manévrů, jako je třeba destrukce ledu pod nohama (a koly, potažmo pásy) nepřátelské jednotky, takže chudáci všichni do jednoho skončí ve vodě, což znamená prakticky okamžitou smrt. Samo sebou, že led po čase zase domrzne, to by jinak celá ta nová sranda nemohla nést nálepku „dynamická“.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Zatím se mi velmi líbí, co o CoH2 slyším a vlastně i to, co vidím, i když jsou to prozatím vlastně jenom screenshoty. Nějaké to pořádné video ze hry ale dříve či později přijde, třeba už v souvislosti s blížícím se Gamescomem. Hra samotná vyjde někdy v prvních měsících příštího roku.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články