Česká deskovka Battle of Nethervein chce na Kickstarteru uspět s MOBA prvky
zdroj: tisková zpráva

Česká deskovka Battle of Nethervein chce na Kickstarteru uspět s MOBA prvky

22. 7. 2016 17:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Česká desková hra Battle for Nethervein se na Kickstarteru objevila před několika dny a doposud vybrala necelou třetinu požadované částky. Vývojáři z pražského studia From the Void mají hotovou grafiku i herní mechaniky a finance z Kickstarteru tak použijí primárně na výrobu hry. Battle of Nethervein je zasazena do temného fantasy světa plného steampunkových vynálezů a příšer inspirovaných Lovecraftem.

Podle vývojářů se Battle of Nethervein soustředí na plynulou akční hratelnost a především se inspiruje principy MOBA her. Hra je určená pro dva až šest hráčů a průměrná herní doba jedné hry by se měla pohybovat někde mezi hodinou až hodinou a půl.

Vaším cílem je zničit nepřátelskou základnu, ale než se k ní dostanete, projdete si několika tahy. Každý tah je rozdělený na tři fáze: pohyb, střet a přeskupení. Během fáze pohybu plánujete, kam se chcete s hrdinou vydat. Jakmile je jasno, posunou se hrdinové do požadovaných lokací všichni najednou.

Během fáze střetu těžíte z vaší stávající lokace a bojujete s nepřátelskými hrdiny, kteří by si ji chtěli zabrat pro sebe. V soubojích skládáte karty potají na hromádku, a jakmile mají všichni hotovo, karty se odhalí a provedou se příslušné akce. Každá z karet má přitom cenu, která je reprezentována počtem karet ve vaší ruce. Za bojovou kartu tak musíte zaplatit odevzdáním určitého počtu stávajících karet, proto je důležité pečlivě zvážit riziko, nebo si naopak držet víc karet a zahrát něco slabšího.

Proto musíte pečlivě zvažovat i karty oponentů a řešit, kdy se zkusit nepřátele převést a oklamat je, a kdy je lepší hrát raději opatrně. Poslední fází je přeskupení, kdy hrdinové odpočívají, ožívají a zvyšují si dosaženou úroveň. Jednou z klíčových mechanik celé hry je disk na přední linii, který se musíte snažit dotlačit až k nepřátelské základně. Na detailní rozbor pravidel se můžete podívat v tomto videu, nebo si pročíst všechny aktualizace na Kickstarteru.

From the Void chtějí na dokončení Battle for Nethervein 15 000 eur, v době psaní textu mají vybráno něco málo přes 4600 eur. Do konce kampaně zbývá ještě 20 dnů. Oficiální stránky hry najdete zde.

Nejnovější články