Čerstvě kickstartovaná strategie Stalin vs. Martians 3 dokazuje, že šílenství nezná hranic
zdroj: tisková zpráva

Čerstvě kickstartovaná strategie Stalin vs. Martians 3 dokazuje, že šílenství nezná hranic

28. 11. 2013 19:30 | Preview | autor: Ladislav Loukota |

Člověk se tak těšil, že ve své další hře se autoři parodické strategie Stalin vs. Martians vydají třebas do Třetí říše. Máme však smůlu a studio Dreamlore tedy znovu vstupuje do téže řeky. Jeho čerstvě kickstartovaný projekt Stalin vs. Martians 3 však paroduje už úplně všechno na světě včetně PR triků her vystavovaných na Kickstarteru. Navíc ovšem přichází s šokantním slibem, že tentokrát bude jejich hra dokonce už i zábavná!

První díl Stalin vs. Martians

Především má dojít na žánrový posun vstříc akční hře říznuté real-time strategií – stále budete nějak dirigovat vícero tanků, navíc však bojištěm bude pochodovat i kolosální mech se samotným nejvyšším baťuškou (nebo taky možná ne, těžko říct, při takovéhle prezentaci). Jak vývojáři přišli na tento prazvláštní nápad? Vysvětlují obratem: "Každému, kdo hrál GTA V, se líbí hrát za Trevora. Ale Stalin je vlastně totéž co Trevor, jenom ve větším měřítku." Uh, ok.

Není to ale jediná novinka. Slíbeny máme i minihry ve stylu Angry Birds. Proč zase tohle? "Minihry jsou určeny primárně k uchycení žánru casual her a jeho odlifrování rovnou do gulagu." Fajn, takže minihry asi ve skutečnosti nedostaneme. Mno a pokud jsem hutnému ruskému přízvuku z propagačního (propagandistického?) videa rozuměl správně, Dreamlore vyšší rozpočet dále použije na produkci klipu s Jennifer Lopez a novou animaci Stalina tančícího na dubstep... Wut?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Inu, vývojáři z Dreamlore se v propagačním videu hry zjevně rozhodli jít cestou á la Borat (buď to, nebo jsou úplně neschopní), takže namísto jakékoliv seriózní zmínky o hře sázejí množinu vtípků recitovaných s vážnou tváří. Není se však čemu divit, když jejich propagační klip z roku 2009 vypadal takto. Zároveň to však zjevně znamená, že ze hry samotné zřejmě nemají ani píď.

Každopádně je pravdou, že podobné šílenství v těchto kulisách tu nebylo od dob Red Alert 2 (protože trojka se nepočítá). Uvnitř Dreamlore však třímají i někteří vývojáři pamatující práci na S.T.A.L.K.E.R.ovi, Cossack II a dalších titulech - talent by tu tedy byl.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Dreamlordi se navíc dušují, že předešlý díl byl uspěchaný kvůli nízkému rozpočtu, který dále zmenšila krize. I proto zřejmě nyní žádají o 125 tisíc dolarů. Je však otázkou, jestli jejich kampaň není pro davy věřitelů snad až příliš avantgardně pojatá. Na druhou stranu, kdo by za své přispění nechtěl získat takové ocenění jako "Ideolog" nebo dokonce "Tyran"?

Než budu obviněn z kompostování, odpověď už raději nechám na vás. Na každý pád můžete ústřední centrální centrálu vývoje Stalin vs. Martians 3 sledovat na této kótě.

Nejnovější články