Call of R'lyeh je slovenský pokus o Cthulhu hru na CryEngine
zdroj: tisková zpráva

Call of R'lyeh je slovenský pokus o Cthulhu hru na CryEngine

11. 3. 2016 14:24 | Preview | autor: Adam Homola |

Martin Kočíšek pracuje na Call of R'lyeh přes dva roky, drtivou většinu času sám. Explorativní adventuru teď najdete na Steamu v rámci programu Greenlight, kde jí můžete dát v případě zájmu palec nahoru. Podíváte se v ní do kdysi zatopeného města R'lyeh a i když tam moc času nestrávíte, mohlo by to být intenzivní – Kočíšek se totiž velmi silně inspiruje mýtem Cthulhu.

Celá hra se tak dokonce odehrává v Cthulhově snu, kdy jste uvězněni v jeho noční můře a jedinou šancí na únik je nalezení deseti speciálních artefaktů. S jejich pomocí se dozvíte příběh Elder Ones, města R'lyeh a nakonec se z celé té noční můry dostanete.

zdroj: Archiv

Podle zmínky na webu CryEnginu by měla hratelnost vystačit zhruba na hodinku, nebo něco málo přes hodinku a sám Kočíšek v komentářích na Greenlightu tvrdí, že se jeho hra podobá The Vanishing of Ethan Carter.

Kočíšek dělal na Call of R'lyeh téměř všechno, od assetů až po návrh úrovní. K vývoji se teprve nedávno připojil Gaël Perazzelli coby programátor se zkušenostmi s CryEnginem. Po dvou letech vývoje má tak hra našlápnuto k vydání na Steamu, jen je zapotřebí váš virtuální vztyčený palec na Greenlightu.

Nejnovější články