Backbreaker - americký fotbal s fyzikou
zdroj: tisková zpráva

Backbreaker - americký fotbal s fyzikou

22. 8. 2008 21:21 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Sportovní hry nikdy nevypadaly tak přesvědčivě jako nyní.

Sportovní hra Backbreaker mít hodně arkádové kontury, ale také řadu unikátních prvků, za nimiž stojí studio Natural Motion, tvůrci fyziky Euphoria využité např. v GTA IV. Testovaná verze dala nahlédnout na ovládání vybraného hráče, kde se při stisknutém pravém triggeru náhle otevřela řada možností - počítaje v to snížení těžiště pro následný střet s nabíhajícím obráncem, jemuž se však, včasným puštěním triggeru a za pomoci zmíněného analogu, lze vyhnout úhybným manévrem do stran a nebo jej stejně efektně přeskočit. Realistické a akurátní rozpohybování všech zúčastněných určitě potěší, na druhou stranu absence NFL licence před vás postaví anonymní fotbalisty, kterým zatím ani není vidět do tváří.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Dále musíme zmínit netradiční (byť ve sportovních hrách už viděné) kamerové nahlížení na dění, kdy útočícího hráče, běžícího s míčem, sledujete jako v nějaké third-person akci zpoza jeho zad. Pro lepší periferní vidění bych se nicméně přimlouval za možnost nadefinovat si jak vzdálenost, tak postavení, resp. výšku kamery.

Pozornost vzbuzuje hlavně fyzikální engine umožňující skutečně uvěřitelné srážky mezi hráči, jejichž míru propracovanosti podtrhuje skutečnost, že během zápasu se ani jedna kolize neopakovala v té samé podobě. Pokaždé v tom hrály roli trochu jiné parametry, což hra následně adekvátně vyhodnotila! Unikátní pro tenhle žánr bude i systém přihrávání - tedy pokud se najde někdo, kdo o tenhle produkt projeví distribučně zájem. Zatím totiž nemá vydavatele, což by se ale mělo brzy změnit. Pro fanoušky tohoto sportovního odvětví vypadá věru nadějně.

Backbreaker zatím nemá termín a vedle PS3 a X360 se podle našich informací plánuje tkaé pro PC - více ve starším traileru.
zdroj: IGN

mart

Nejnovější články