Autentické prožitky s Men of Valor: Vietnam
zdroj: tisková zpráva

Autentické prožitky s Men of Valor: Vietnam

10. 6. 2003 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Společnost 2015, která má za sebou úspěšný titul Medal of Honor: Allied Assault, má nyní na programu jiný válečný titul - Men of Valor: Vietnam.

Jde o FPS zasazenou do války ve Vietnamu, jež si klade za úkol zrekonstruovat otřesné drama, které čekalo na každého, kdo se ocitl ve středu konfliktu. Aby se hráči v roli mladého afro-amerického příslušníka námořní pěchoty, který byl hned po škole vyslán do boje, cítili co nejautentičtěji, snaží se zpracovat prostředí maximálně detailně, připravit dynamické skriptované události a vypracovat AI tak, aby dokázala vzít za emoce. Spolu s Deanem Shepardem, jak se mladý voják jmenuje, zažijete krvavé střety v džunglích, zoufalé pokusy o obranu či napínavé vyhledávací operace s cílem zničit. Prostě vše, co prožívali muži všech barev pleti bok po boku na tomto území od roku 1965 až do roku 1968.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Dean patří mezi dobrovolníky, kteří jsou v průběhu války doplněni odvedenci. Někteří z těchto nováčků pochopitelně necítí chuť se něčeho takového účastnit a Deanův bratr je jedním z nich. Příběhem války jsou propleteny jednotlivé osudy těch, kteří se jí účastní a drama znásobují i vnitřní konflikty rasového i militaristického charakteru. Tvůrci sami tvrdí, že MOV má být především hrou a ne simulací. V první řadě má jít o zábavu a až v druhé o realističnost. Samozřejmě, že zbraně se chovat realisticky budou. A nejen to.

Men of Valor je však především o vzájemných vztazích, které si mezi sebou vybudují muži "pod palbou". A ve Vietnamu vzniklo hodně celoživotních přátelství mezi spolubojovníky a výjimkou nebylo, když jeden riskoval vlastní krk pro záchranu svého přítele. Toto je i klíčovou vlastností hry. Tvůrci vám předloží několik vojáků-kolegů, kteří budou cítit a jednat jako skuteční lidé. To by mělo napomoci vašemu ztotožnění se s nimi. Každý z nich bude jedinečnou osobností. Zároveň to budou jedinci schopni jednat sami za sebe, ale někdy je prostě dostanete na starost, a tak to budete vy, kdo rozdá rozkazy, k čemuž poslouží i jednoduchý interface. V plánu je rovněž kooperativní hra pro dva hráče, která by měla být zpřístupněna i v single playeru. Jinak se můžete těšit i na další multiplayerové módy.

Chcete-li se o této hře dozvědět více, přečtěte si toto interview, které vývojáři poskytli webzínu Voodoo Extreme (nedávno přiřazeného do rodiny IGN). Z našeho serveru si ode dneška můžete stáhnout v pořadí druhé video (11 MB, DivX) z Men of Valor: Vietnam, v jehož více než čtyř minutách spatříte přestřelku na louce a přílet vrtulníku.
zdroj: VE

korgull

Nejnovější články