Age of Empires Online GC preview
zdroj: tisková zpráva

Age of Empires Online GC preview

20. 8. 2010 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Přinese víc než převedení osvědčených prvků z úspěšné série do persistentního online světa?

Zvětšit Že se za ní skrývá víc, než napovídá název? Vlastně ano, i když tento týden oznámená strategie Age of Empires Online je ve své podstatě jen stylizovanějším remakem jedné staré dobré historické RTS do moderního hávu a s přidanou funkcí persistentního herního světa. Až se nové AoE příští rok spustí, nechá vás hrát zatím jenom za Řeky, ostatní národy přibudou později - pojďme se na to tedy podívat zblízka. Hned na úvod jedna příjemná zpráva: tyhle Age of Empires nebudou podporovat žádné mikrotransakce ani jinou formu placení za předměty, questy či herní obsah.

Jak demonstrovala předváděčka na GC, všechno se točí okolo hlavního města: v něm lidé dál žijí a pracují, i když se ze hry odhlásíte, takže po loginu vás prvně vždy čeká obsáhlá zpráva o tom, kolik vesničané vytěžili, jak si stojíte finančně atd. V žádném případě vás ale hra nebude penalizovat za to, když zůstanete off-line déle než pár dnů, slibují autoři. Protože k dispozici jsou stovky plánů, na jakých půdorysech vztyčovat budovy, bude každé město vizuálně trochu jiné a míra přizpůsobení tedy rozhodně předčí třetí díl. Když kolem navíc projede cizí hráč, může se zastavit a projít vaším městem, založit si tu obchod anebo iniciovat vznik obchodní cesty mezi vaší metropolí a tou jeho.


Každé ekonomické odvětví bude mít své poradce a až si je vyberete, automaticky získáte některý z bonusů: poradce pro lov vám automaticky zvýší výnosy masa o 30%, válečný poradce rozšíří dostřel lučištníků a ekonomický náměstek pro změnu zlevní všechny stavby. Abyste mohli svůj poradenský tým rozšiřovat i v průběhu hry, budete muset docílit level-upu, což lze zase jedině plněním questů.

Některé budou spočívat např. ve stavbě chrámu, jiné vás vybídnou k útoku na sousední město jiného hráče. Cestu za jednotlivými questy ulehčí příhodná mapka, za splnění vás pak vyjma zkušenostních bodů (a tudíž i případných level-upů) čekají i jiné odměny. Zmínku si zaslouží ještě posun ve výtvarné stylizaci hry, která trochu připomíná "celshadovky" nebo kreslený styl WarCraftu III, ale přitom je stále velmi detailní a také neobyčejně precizně animovaná. Abychom nezapomněli, pokud chcete, do betaverze se můžete přihlásit již nyní. Ještě nejste přesvědčeni? Tak zkuste tohle:

zdroj: Archiv


Age of Empires Online - GC 2010 trailer

Age of Empires Online vyjde v roce 2011 pro PC pouze v digitální distribuci.

zdroj: PR, IGN

levis

Nejnovější články