Sledujte živě turnaj v Counter-Strike 80 metrů nad hladinou Dunaje
zdroj: tisková zpráva

Sledujte živě turnaj v Counter-Strike 80 metrů nad hladinou Dunaje

12. 9. 2015 15:44 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce

Série ASUS ROG Extreme Gaming, tedy turnaj ve hraní počítačových her v extrémních podmínkách, posunuje po loňské premiéře hranice zase o kus dál. Tentokrát se unikátní klání stěhuje na Slovensko. Odehraje se přímo na vrcholu bratislavského mostu Slovenského národního povstání. Dnes od 19:00 tam usednou dva pětičlenné týmy k souboji v populární hře Counter-Strike: Global Offensive. V nevyzpytatelných povětrnostních podmínkách, které panují na vrcholu vyhlídky přezdívané „UFO“, si hráči rozdělí startovné v celkové hodnotě 40 tisíc korun. Fanoušci mohou i tentokrát sledovat dění v živém přenosu na platformě Twitch.tv.

Progamingové týmy Fraternitas a eSuba se utkají v populární PC hře Counter-Strike: Global Offensive, která patří mezi celosvětově nejpopulárnější týmové akční FPS střílečky s desítkami milionů aktivních hráčů. Vítězem turnaje, který je specifický nejen extrémními podmínkami ale i náročnou přípravou, se stane tým, který jako první dosáhne dvou vítězných zápasů.

Hrát se bude na střeše vyhlídky bratislavského mostu Slovenského národního povstání, které se lidově říká UFO, na ploše o rozměrech pár desítek metrů. Ocelový most s originálním tvarem je pylónu vysokém téměř 85 metrů. Hráči, sedící 80 metrů nad hladinou Dunaje, se budou muset kromě soupeřů vypořádat hlavně s večerním chladným počasím a zřejmě i poryvy větru. O jejich vybavení se postará firma ASUS, která dodá výkonné herní desktopy ROG G30, monitory VG248 a další herní příslušenství.

Vítězný tým si rozdělí speciální prémii 25 tisíc korun. Poražený se pak bude muset spokojit s 15 tisíci. Na Slovensku jde o vůbec první akci podobného druhu, první ročník proběhl loni v listopadu v Praze na pontonu nedaleko Karlova Mostu. Vítězem v MOBA strategii League of Legends se tehdy stal tým Extatus.

Další informace a online přenos z extrémního hraní mohou zájemci sledovat dnes od 19:00 na www.republic-of-gamers.cz/extreme-gaming

Další detaily a fotografie z celého duelu se objeví také na facebookovém profilu https://www.facebook.com/ASUSROGCZ a video na youtube kanálu https://www.youtube.com/asuskanal


Nejnovější články