Press Start přinese videohry na Letní filmovou školu
zdroj: tisková zpráva

Press Start přinese videohry na Letní filmovou školu

19. 7. 2017 17:00 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce

Zavítáte-li letos na přelomu července a srpna na festival Letní filmová škola v Uherském Hradišti, neměla by vaší pozornosti uniknout tamní programová sekce Press Start věnovaná videohrám. Co od ní lze očekávat, se dozvíte buď níže, nebo ve čtvrtek 20. července sledujte živý stream na Games.cz – naleznete v něm Lukáše Grygara, který vám, spolu s organizátory Bohdanem Heblíkem, Zdeňkem Blahou a Radimem Kučerou, během kolektivního hraní Dark Souls přiblíží další detaily videoherní sekce LFŠ. A krom toho budete mít možnost vysoutěžit si dvě týdenní akreditace na festival… 

Press Start to Begin the Story

Videohry už dlouhá léta vykazují značně filmové rysy, ale z pochopitelných důvodů jen málo z nich dostane příležitost objevit se na velkém plátně. Letní filmová škola v Uherském Hradišti jim bude v letošním roce věnovat pozornost v sekci Press Start

Jakým způsobem videohry vyprávějí příběhy? Inspirovaly se opravdu, coby audiovizuální médium, filmem a jeho stavbou? A co film, dokázal ho nástup interaktivního média nějak obohatit? Stávají se hry „interaktivním filmem“ a naopak? 

Tyto a mnoho dalších otázek bude klást sekce v rámci svého podtitulu Press Start to Begin the Story. V rámci sedmi filmových projekcí nejprve načrtne několik existujících průniků videoher a filmové matérie. V dalším programu ‒ v přednáškách Heleny Bendové a Zdeňka Blahy ‒ se zaměří na samotné herní médium. 

Dále uvidíte nový český dokumentární film Aleše Brunclíka New Game (2017). Proběhne panelová debata s vývojáři českých her, tematicky zaměřená na přístupy k vyprávění příběhu v rámci videoherního žánru, výstava Jeden z hráčů je brankář Vladimíra Kudělky, Kateřiny Kynclové a Vojtěcha Vaňka a dojde i na formát Let’s Play Cinema, ve kterém bude přední český twitcher Oldřich Štěrba aka ArcadeBulls hrát a vysílat do světa přímo ze sálu kina na LFŠ. 

Jako třešničku na dortu bude nutno stisknout tlačítko Start při vědomostní soutěži Super Terra Kufr Turbo HD aneb zábavném pořadu pro opravdové videonerdy. K tanci a poslechu zahrají DJs Chocobob & Warrior of Sunlight. 

Cílem bloku Press Start je přiblížit divákovi, že hry jsou dnes více než kdykoliv předtím médiem s jasnými uměleckými ambicemi – a zároveň zábavou pro každého.

Letní filmová škola, 28. 7. ‒ 6. 8. 2017

www.pressstart.cz | www.facebook.com/presssssssssstart | www.lfs.cz

Nejnovější články