Práce mezi kostičkami LEGO® v kladenské továrně představuje stabilní zaměstnání i v nestabilní době
zdroj: LEGO Production s.r.o.

Práce mezi kostičkami LEGO® v kladenské továrně představuje stabilní zaměstnání i v nestabilní době

27. 7. 2021 10:26 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce

Co všechno oceňují zaměstnanci továrny LEGO®, která se umísťuje pravidelně mezi nejlepšími zaměstnavateli v regionu?

Jak to všechno začalo

Když před více než dvaceti lety kladenská továrna LEGO začínala, pracovalo v ní 78 zaměstnanců. S pověstí atraktivního zaměstnavatele, k níž se společnost LEGO dopracovala brzy po svém příchodu do regionu, zaměstnává továrna v současnosti více než 3 000 zaměstnanců, kteří se podílejí na balení a dekorování ikonických stavebnic, ale také týmy věnující se výrobním novinkám nebo obsluhující centrum sdílených služeb.

Úspěch postavený na lidech i v nelehkých časech

Díky nastaveným striktním opatřením, pečlivé ochraně zdraví zaměstnanců a bezpečnému pracovnímu prostředí mohla výroba pokračovat i v náročných měsících ovlivněných covidem-19. Zaměstnanci ve výrobě tak mohli pracovat ve stejném režimu a týmech, jak byli zvyklí, tedy čtyři dny práce ve směnném provozu střídají čtyři dny volna. Pracovní tempo je přitom nastavené tak, aby ho zvládl každý.

I v nelehkých dobách pracují lidé v kladenské továrně LEGO ve stabilních týmech, kde se navzájem znají a podporují se. A právě příjemná atmosféra a dobré mezilidské vztahy v týmech se ukazují jako zásadní pro celkovou spokojenost zaměstnanců.

FO0B5240_LEGO_lada Lada v továrně LEGO na Kladně | zdroj: LEGO Production s.r.o.

Lada Jiříková, která pracuje v továrně LEGO jako vedoucí směny, se během uplynulého roku hodně posunula ve zkušenosti jednání s lidmi: „Nikdo nevěděl, co covid je a jak to bude pokračovat, lidi byli hodně nervózní a bylo náročné jim vše vysvětlit a přesvědčit je i s omezenými informacemi, které jsme v té době měli k dispozici. Podařilo se nám to díky vzájemné důvěře, která v týmech funguje. Taky jsem namísto možnosti práce z domova držela s operátory ve výrobě a chodila po celou dobu normálně do práce, abych je podpořila a šla příkladem.“

Lego-117_gabriel Gabriel v továrně LEGO na Kladně | zdroj: LEGO Production s.r.o.

Stabilitu oceňuje i Gabriel Kočiš: „Jsem rád, že můžu dělat v jedné z mála společností, která prosperovala i během pandemie. Nemusel jsem se bát propouštění, plat mi chodil včas a nemusel jsem se spoléhat na státní pomoc. Pocit jistoty mi pomáhá být psychicky v pohodě, což bylo v uplynulém roce obzvlášť důležité,“ shrnuje Gabo, který pracuje v LEGO továrně na pozici specialisty pro údržbu výrobních linek.

obr 3 _exterier LEGO park v areálu továrny | zdroj: LEGO Production s.r.o.

Oběd za 17, masáž za 0, stavebnice za polovic

Na úspěchu továrny mají velký podíl právě její zaměstnanci. Obsáhlý seznam více než 30 benefitů dokládá, že to ví i vedení továrny. Vedle těch standardních, jako je třeba 5 týdnů placené dovolené, potěšil v minulém roce všechny zaměstnance LEGO továren jednorázový benefit s platem navíc. K utužení zdraví jsou všem k dispozici každý den ovoce a vitaminy.

Komu by všudypřítomné kostičky LEGO nestačily v práci, využije slevu na nákup stavebnic, jež si zaměstnanci LEGO pořizují za polovinu. Finanční hotovost k padesátinám zase ukazuje, že LEGO umí ocenit pracovní zkušenosti zralejší generace.

V roce 2020 byly zavedeny v rámci všech poboček na celém světě i nové benefity, které oceňují i zaměstnanci z Kladna. „Jak dva týdny péče o osobu blízkou, tak rizikové zdravotní pojištění jsou skvělé benefity. Samozřejmě doufám, že je nebudu potřebovat využít, ale dávají mi jistotu, že i v těžké situaci stojí společnost LEGO za svými lidmi a pomáhá jim,“ pochvaluje si Lada nové výhody práce v továrně dánského výrobce stavebnic.

Chcete se stát součástí týmu stabilního zaměstnavatele – továrny LEGO? Napište nám na prace@LEGO.com nebo zavolejte na telefon 800 111 119. Třeba máme volnou pozici právě pro vás, podívat se můžete tady.

Nejnovější články