Nejlepší deskové hry pro teenagery
zdroj: Tisková zpráva

Nejlepší deskové hry pro teenagery

7. 5. 2024 14:09 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce

Pokud už vám vaše děti vyrostly do té míry, že pohrdají deskovkami, které jim bohatě stačily v pěti letech, budete potřebovat obměnit svůj herní repertoár. Pro ty, které zajímá, jaké hry mezi teenagery frčí, jsme připravili náš TOP 3 seznam.

Dead by Daylight

Desková hra Dead by Daylight je adaptací populární počítačové hry, která přináší do vašich domovů intenzivní atmosféru survival hororu. Hráči se střídají v rolích přeživších, kteří se snaží opravit generátory a uniknout masovému vrahovi, sloužícímu tajemné entitě. Jakmile otevřete krabici, najdete sedm figurek přeživších a šest zabijáků, a dvě různé, hráčům videohry už jistě známé mapy - MacMillanovy doly a Vrakoviště Autohaven.

dbd3 zdroj: Tisková zpráva

Každé kolo se odehrává ve čtyřech fázích, během kterých přeživší tajně plánují své pohyby pomocí karet, následně své pohyby vyhodnocují, a interagují s předměty, jako jsou skříňky, řeznické háky nebo generátory, čímž získávají body krve pro speciální schopnosti. Poté přichází zabijákův čas. Hráč, který hraje za vraha odhalí své karty, a snaží se ostatní ulovit.

Speciální schopnosti postav umožňují různé herní taktiky, od rychlé opravy generátorů po účinné úniky před zabijákem. Hra vyžaduje spolupráci a komunikaci mezi přeživšími, kteří musí společně čelit neustálé hrozbě. Dead by Daylight je ideální volbou pro hráče, kteří hledají vyvážený poměr cena/výkon a chtějí si užít večery plné adrenalinu.

Mazec ale vůbec

Mazec ale vůbec je malá, nenápadná párty hra, která v malé krabičce skrývá řadu rozhodnutí, u kterých byste nikdy nečekali, že je budete muset řešit. Jakmile otevřete víko, vybafnou na vás dva balíčky karet. První balíček nese nápis MAZEC a obsahuje karty s různými výhodami, po kterých by toužil snad každý. Mezi výhody patří například schopnost ovládat oheň nebo možnost jíst cokoli, aniž by člověk přibral. Druhý balíček, označený nápisem VŮBEC, obsahuje nevýhody, které by si nikdo nepřál. NIKDO, věřte mi. Některé z nich jsou tak čuňácké, že je sem radši nebudu ani psát.

mazec1 zdroj: Tisková zpráva

Hra pak probíhá následovně: jeden z hráčů se vybere jako kapitán, kterému ostatní vyberou jednu kartu Mazec a jednu kartu Vůbec. Ostatní hráči pak hlasují o tom, zda by kapitán přijal zmíněnou výhodu za cenu dané nevýhody. Hlasování probíhá pomocí palců – palec nahoru znamená souhlas, palec dolů nesouhlas. Poté kapitán odhalí své rozhodnutí a porovná ho s hlasy ostatních hráčů. Ti, kteří hlasovali stejně jako kapitán, získávají bod.

mazec2 zdroj: Tisková zpráva

Unmatched

Unmatched je bojová hra s figurkami, kde se spolu řežou všechny možné postavy ze všech možných světů. Od těch reálných, až po ty fiktivní. Ve svém tahu smíte provést dvě akce. To znamená, že buď dolíznete kartu a pohnete se, nebo nějakou kartu zahrajete. Karty jsou celkem čtyř typů - útočné, obranné, univerzální a speciální. Kromě útoku a obrany na nich také najdete různé efekty, které se spouštějí před, během a nebo po boji. Každá postava je samozřejmě jiná, s jinými schopnostmi, a jiným stylem boje.

unmatched zdroj: Tisková zpráva

Ze série Unmatched již vyšlo několik samostatně hratelných boxů i rozšíření s různými tématy. Na milovníky řeckých mýtů čeká Achillés, pro knihomoly je tu Sherlock Holmes, Drákula či Jekyll a Hyde, blázni do Japonska ocení čerstvě vycházející box se dvěma samuraji, a fanoušky Jurského parku potěší hratelná skupina raptorů nebo dokonce sám král druhohor - tyranosaurus rex! Všechny tyto postavy jdou libovolně kombinovat, a která zmydlí kterou je už jen na vašich schopnostech. Jen podotkneme, že postav a licencí je ve hře Unmatched daleko víc (včetně hrdinů z komiksového Marvelu), a je to rozhodně jedna ze sérií, která stojí za průzkum.

unmatched3 zdroj: Tisková zpráva

Tyto a další neméně zajímavé deskové hry pro teenagery zakoupíte na eshopu TLAMA GAMES. 

Smarty.cz

Nejnovější články