Kreativní festival Maker Faire již tento víkend!
zdroj: tisková zpráva

Kreativní festival Maker Faire již tento víkend!

19. 6. 2018 17:00 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce

Série kreativních festivalů Maker Faire je známá po celém světě a letos se poprvé podívá i do Prahy. Maker Faire Prague 2018 se koná 23. a 24. června 2018 v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti a jde o první české setkání „makerů” –  kutilů 21. století s přesahem do moderních technologií a elektroniky. Festival představí 180 tvůrčích projektů, 20 workshopů a 50 vystoupení či přednášek pro celou rodinu

„Makeři” jsou kutilové nové generace, kteří ke své tvorbě využívají vědeckých poznatků a moderních technologií jako 3D tisk, augmentovanou realitu a experimentální elektroniku. Na Maker Faire Prague se jich představí více než 180 a jejich projekty si bude moct na vlastní kůži vyzkoušet a prohlédnout každý návštěvník. Řada projektů je navíc open-source, takže pokud vás zaujmou, můžete se do jejich výroby pustit i doma.

Program Maker Faire Prague 2018 je k dispozici na webových stránkách festivalu a vedle prezentací tvůrčích projektů nabízí i 20 workshopů a 50 vystoupení či přednášek. 

 

Maker Faire je festival, jarmark, konference, trochu i cirkus, a hlavně lidová přehlídka inovací, vychytávek, kreativních a vzdělávacích nápadů všeho druhu. Děti i dospělí si tu užijí množství velkých i malých atrakcí, například můžou:

Na festivalu budou vystavovat děti, senioři, a dokonce i celé rodiny. Pro většinu je to hobby a aktivní způsob trávení volného času, ale jsou i tací, kteří proměnili své koníčky v úspěšný byznys. „Silicon Valley je i u nás v Česku. Festival Maker Faire Prague ukáže, co se kutí, pájí, vytváří, vaří a fermentuje v českých dílnách, kůlnách, laboratořích a sklepech, a jaký to má potenciál,“ říká ředitelka festivalu Denisa Kera.

Festival také prezentuje nový trend ve vzdělávání: „Maker Faire ukazuje, jaký tvůrčí potenciál v nás je. Tenhle potenciál se dnes dá skvěle rozvíjet pomocí nových technologií, ale také sdílených a otevřených dílen, které rovněž představíme. Přáli bychom si inspirovat změny ve vzdělávání, aby se více rozvíjela dětská kreativita tím, že budou žáci místo memorování pracovat na projektech, které je baví,“ uzavírá programový ředitel Jiří Zemánek z FEL ČVUT v Praze.

Festival Maker Faire Prague 2018 vznikl s podporou firmy Prusa Research, světového výrobce 3D tiskáren, a všichni nekomerční makeři na něm mohou vystavovat zdarma. Makery podpořili i další partneři (BASF, Fujitsu, T-Mobile, Condrad, Horbach, Verbatim a další), a to jak svými vlastními projekty, tak cenami a dalšími aktivitami. Organizátoři očekávají účast nejméně 5000 návštěvníků. Vstupenky mohou koupit již nyní v předprodeji zde.

Další informace najdete na webových stránkách festivalu Prague Maker Faire nebo na sociálních sítích  FacebookuTwitteru či Instagramu.

Nejnovější články