V tahové strategii Codex of Victory bojujete o planetu s robotickými Augmenty
zdroj: tisková zpráva

V tahové strategii Codex of Victory bojujete o planetu s robotickými Augmenty

1. 9. 2016 14:09 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Augmentace jsou dnes v módě. Sice si je pořád ještě nemůžete koupit v obchodě, zato v počítačových hrách se jich nabažíte až až. Vedle Deus Ex: Mankind Divided se tematikou lidí, kteří jsou napůl roboti, zabývá i tahová strategie Codex of Victory. Ta se momentálně nachází na Steamu ve fázi předběžného přístupu, ale už teď je jasné, že k mechanickým bytostem jménem Augmenti moc smířlivá nebude. Vaším úkolem je totiž sebrat vojska Království lidí a sprovodit všechny ty odporné hybridy z povrchu planety. 

Budete k tomu potřebovat tři věci: odvahu, čest a především obrovskou podzemní základnu, kde vybudujete nezničitelnou armádu tanků, mechů, dělostřelectva a kdo ví, čeho ještě dalšího. Potom své jednotky posunete po docela hezky vypadající planetární mapě na místo střetnutí, a v tu chvíli se spustí klasická tahová přestřelka.

Boj je zcela závislý na jediné klíčové surovině – systému akčních bodů. Ty jsou produkovány v základnách, které můžete okupovat a navýšit tak svůj příjem. Za body si následně nakupujete… vlastně úplně všechno. Jednotky je potřebují k boji i k pohybu, ale zároveň si za ně můžete najmout úplně nové vojáky. Vyčkávat a posilovat armádu? Vyrazit na bleskový blitzkrieg s tím, co máte? Tenhle přístup každopádně nabízí velmi zajímavá taktická dilemata, zvlášť když k tomu připočtete možnost své válečníky upravovat a vylepšovat.

Codex of Victory na první pohled budí dojem celkem standardní tahově strategické záležitosti. Uvidíme, jestli se ruské studio Ino-Co Plus, které má na triku třeba tituly ze série Warlock, vytasí s nějakým zajímavým trumfem v rukávu. Vydání plné verze je plánováno přibližně za tři až čtyři měsíce. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články