V izometrické roguelike střílečce Beacon hrajete za své stále lepší klony
zdroj: tisková zpráva

V izometrické roguelike střílečce Beacon hrajete za své stále lepší klony

30. 4. 2018 17:32 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Sci-fi nás učí, že cesty do vesmíru s sebou přinášejí jenom trápení. Ve střílečce Beacon to s vámi také nedopadne zrovna nejlíp. Zřítíte se na planetu Kovus-18 a… Zemřete. Tak už to v roguelike hrách prostě chodí, ale stejně tak to znamená, že se znovu narodíte a pokračujete směle dál. Pokaždé o fous lepší díky mimozemské mutaci.

O planetě z počátku nevíte vůbec nic kromě jejího názvu. Záhy ale zjistíte, že je velice nepřátelská k lidskému návštěvníkovi z vesmíru. Chtějí vás sežrat podivní tvorové a přerostlí hmyzáci, zatímco stvoření s elektrickými obvody vás vraždí preventivně. Po každé smrti se dá do pohybu klonovací zařízení ve vaší ztroskotané lodi a vyrobí vám... vás. Vždy mírně zmutovaného, protože vaše mrtvolka měla v době kopírování po kapsách mimozemskou DNA.

Je jen na vás, jakými vzorky budete plnit zkumavky. Postupně se tak můžete přetvořit v hmyzího válečníka s tykadly, oplechovaného robota nebo něco mezi tím. Každá mutace má své výhody, které vám pomohou dostávat se dál a dál nebezpečným prostředím směrem k titulnímu majáku, kterým si zavoláte taxi domů.

zdroj: PlayStation YouTube

Beacon nyní vstoupila do před-předběžného přístupu na Itch.io za 20 dolarů. Zatím je k dispozici jen 1 000 klíčů, takže by si případní zájemci měli pospíšit. Hra se později dostane i na Steam, kdy všichni majitelé Itch.io verze obdrží Steam klíče.

I když jde o opravdu ranou verzi hry plnou bugů a nedodělků, nabízí toho už opravdu hodně: 50 ze 75 zbraní, 50 ze 75 mutací, 25 z 35 nepřátel, 4 ze 6 náhodně generovaných úrovní, 6 druhů počasí s nárazovými bouřemi a zatím tedy jen 1 ze 6 bossfightů.

Nejnovější články