Unikátně potrhlá strategie Impossible Creatures od Relicu se konečně objevila Steamu
zdroj: tisková zpráva

Unikátně potrhlá strategie Impossible Creatures od Relicu se konečně objevila Steamu

12. 11. 2015 11:42 | Novinky | autor: Adam Homola |

Relic Entertainment zná většina hráčů díky Homeworldu, Dawn of War nebo Company of Heroes. Vedle těchto her mají ale tvůrci na svědomí ještě jeden RTS kousek: Impossible Creatures. Dnes už polozapomenutá strategie z roku 2003 postavila hráče do role experimentátora, protože jste kombinovat všemožná zvířata a jejich části do bizarních celků a vytvářet tím hodně netradiční jednotky.

Štír s tygří hlavou, gorila křížená s nosorožcem, kůň se žralokem, mravenec s beranem a tak dále... Inu pan doktor Moreau by měl radost. Zvířat je ve hře přes padesát, ale když dáte dohromady všechny možné kombinace a varianty, vyjdou vám z toho tisíce odlišných jednotek.

A důvod, proč jsme si zrovna teď vzpomněli na Impossible Creatures, je prozaický. Přes deset let stará hra, která tehdy vyšla pod hlavičkou Microsoftu, se totiž objevila na Steamu díky Nordic Games. Vydavatel navíc zajistil úpravu hry, aby běžela na moderních operačních systémech a hardwaru. Hra obsahuje i datadisk Insect Invasion, modovací SDK a všechny vydané patche. Vývojáři sáhli i na multiplayer, aby fungoval a nechybí ani podpora pro Steam Cloud a Steam Friend Invite.

zdroj: Archiv

Stejně jako v původní hře se můžete v multiplayeru pustit do křížku až s pěti dalšími hráči a využít kreace, které jste si vyzkoušeli v singlu. Singleplayerová kampaň pak nabízí 15 misí a odehrává se na 14 různých ostrovech.

Impossible Creatures je na Steamu k mání v akci za 6 eur. Na Metacritic má hra průměrné hodnocení 72 bodů ze 100, tudíž šlo minimálně svého času o docela dobrou. Hlavně jde o pořádně trhlou hru, minimálně v kontextu ostatní produkce Relicu. O něco podobného se do jisté míry už tři roky před Relicem pokusili tvůrci ze studia Computer Artworks s titulem Evolva, byť to bylo v trochu menším měřítku a v rámci 3rd person akce.

Nejnovější články