Tvůrci Two Worlds dělají vesmírnou střílečku dle filmu Iron Sky
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Two Worlds dělají vesmírnou střílečku dle filmu Iron Sky

5. 9. 2012 18:53 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Absurdní, pseudokomediální scifárnu Iron Sky jsem zatím neviděl, ale rozhodně to napravím do chvíle, než vyjde letos na konci listopadu na PC, PS3, X360, Mac a iOS videoherní adaptace filmu pod názvem Iron Sky: Invasion. Ne, že bych videoherní adaptace filmů nějak žral, právě naopak.

Iron Sky: Invasion však bude výjimka, protože jednak jde o vesmírnou střílečku (ňam, ňam), a hlavně na ní pracují vývojáři z Reality Pump, kteří tak nějak umí dělat dobré hry (série Earth, Two Worlds a další). Příběh hry bude v obecném měřítku kopírovat dění na plátně, takže z Měsíce se na Zemi vrhne armáda vesmírných Nácků s cílem ustavit tu Čtvrtou říši. A chrabrý pozemský pilot jim v tom musí zabránit, čímž se dostávám k tomu zajímavému, k samotné hře.

Základem nebude série misí, jak je v podobných hrách obvykle, ale jedna velká bitva o Zemi, v jejímž rámci budete bránit náš vesmírný prostor v bitkách o stanice, důležité lodě a tak dále. Samozřejmě půjde o akční vesmírný simulátor, takže čekejte spíše něco jako Freelancer. Příjemné ovšem je, že budete moci bez ohledu na zvolenou bárku alokovat energii mezi štíty, motorem a zbraňovým systémem, což zavání taktickým podtextem, který by mohl doplnit adrenalinové bitky ve volitelných formacích - jak píše tiskovka. A to je vždycky fajn.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

K dispozici bude řada druhů zbraní, několik typů lodí, ale výčet není podstatný tak, jako možnost sbírat z popravených soupeřů cenné zdroje, abyste je pak mohli používat k upgradům své lodi, ale i stanic. Do vesmíru a na stanice budete navíc umisťovat drony, obranné satelity a jiné zbraňové systémy, aby vám pomohli v boji proti přesile. Tady nám do konceptu pro změnu lezou kousky strategie.

Celkově to nezní vůbec špatně, ale zatím jsou to sliby na papíře a pár screenshotů v galerii, potažmo na homepage. Sledovat ale hru budu určitě, protože vesmírné střílečky je potřeba podporovat – je to ohrožený druh.

Nejnovější články