Tvůrci Battlestar Galactica Online vás lákají do vesmírného MMO Entropy
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Battlestar Galactica Online vás lákají do vesmírného MMO Entropy

10. 12. 2013 18:19 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Název norského studia Artplant možná v uších nezvoní stejně jako když řeknete třeba Bethesda, CryTek či Black Isle, nejedná se však o zelenáče. Samozvaní mástři Unity a obecně vývoje browserových her pro BigPoint vytvořili docela úspěšnou browserovou onlineovku Battlestar Galactica Online a nyní se pokouší prorazit na vlastní pěst v identickém žánru s titulem Entropy.

Sandboxové MMO Entropy by případné zájemce rádo zaujalo kombinací dynamických soubojů, průzkumem hlubin vesmíru a samozřejmě i obchodováním. Pro vesmírné střílečky klasická trojkombinace by měla tvořit základ perzistentní hratelností, která se odehrává v kulise 120 hvězdných systémů se spoustou příležitostí ke specializaci hráčova avatara v rámci zvoleného povolání. Ale proboha, nepředstavujte si hned cokoli ve smyslu Elite nebo v zásadě jakékoli vesmírné střílečky typu Freelancer a spol. Entropy možná chce nabídnou řádně rozlehlý vesmír, ale jeho průzkum se bude z velké části odehrávat na mapě. Zklamání? Ne tak zcela, ale má to svá ale.

Jak se dozvíte na Steam stránce nebo na homepage hry, vesmír Entropy je velký hlavně na papíře. V základu budete své cesty bezpečnými či nebezpečnými sektory plánovat na mapě. Stejně tak budete na mapě jako figurku popohánět své vesmírné plavidlo při lovu jiných hráčů kvůli lootu, popřípadě loď navigovat do sektorů, kde by se dalo něco najít nebo vytěžit.

...

Klasické 3D souboje, těžbu a jiné činnosti pak budete provádět až v jednotlivých sektorech, což nebudou nic jiného než v zásadě klasické arény. Tvůrci se zaklínají, že sektory, kde budete skutečně létat, jsou rozlehlé a umožní masivní bitvy. Nechci je brát za slovo, když jsem jejich produkt ještě neviděl ani z rychlíku, ale kolikrát už jsem tohle slyšel i u klasických singleplayerových vesmírných stříleček a vždycky, opravdu vždycky mě hranice jednotlivých arén štvaly. Neskutečně.

Entropy chce rovněž nabídnout bohaté možnosti upravitelnosti postavy a pasivní i aktivní schopnosti, abyste své vysněné povolání ve hře mohli provozovat opravdu svědomitě. Opět jde však o sliby, bez nichž si neumím představit žádné ohlášení nové onlineovky.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Entropy ještě není hotová, k dispozici je v několika cenových relacích/balíčcích na Steamu v rámci early access programu. Vybrat si můžete sami. Perlička na závěr? Původně tvůrci chtěli přenos postavy z early access verze nabídnout jen majitelům dvou dražších verzí (za 37 a 93 eurobabek) s tím, že majitele verze za 19 euro by při přechodu na ostrou verzi čekal wipe postavy. Velmi rychle se však Norové z Artplant chytili za nos a nyní už je slíben přenos postavy z rozpracované do ostré verze bez ohledu na to, jaký balíček si zakoupíte. Je hezké vidět, že rozum ještě neemigroval na Saturn či Pluto, ale nějaké jeho enklávy přežívají ještě pořád i na Zemi. :)

Nejnovější články