Terrarií inspirovaný akční survival Darkout právě vychází
zdroj: tisková zpráva

Terrarií inspirovaný akční survival Darkout právě vychází

3. 12. 2013 20:21 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Jednou jedinkrát, navíc před více než rokem, jsme na Games zmínili velmi zajímavý sci-fi projekt Darkout. Výtvor lidí ze studia Allgraf připomínal vizuálně i koncepčně Terrarii s Minecraftem tehdy a jinak tomu není ani dnes, tedy v předvečer vydání hry na Steamu. Není však důvod považovat inspiraci zmíněnými tituly za negativum. Tvůrci se tím nijak netají a jedním dechem dodávají, že Darkout nechce třeba zmíněnou Terrarii slepě kopírovat, nýbrž jít ve většině ohledů svou vlastní cestou.

Darkout se hodlá odlišit zejména důrazem na příběh (včetně dabingu), který se zabývá přežitím ztroskotance v apokalyptickém prostředí. Nástrah bude na hráče číhat v sandboxovém světe celá řada, od nepřátel až po samotnou krajinku. Od hráče se čeká, že si skrze výzkum, sběr prostředků a výstavbu všeho možného zajistí vlastní bezpečí před nebezpečnými příšerkami, které během dne mohou vypadat neškodně, ale když se setmí, stanou se z nich pořádné potvory. Ostatně, video tuto proměnu docela pěkně demonstruje, stejně jako prezentuje sympatické audiovizuální zpracování celé hry.

...

Verze Darkout, která se bude od zítřka prodávat za 12 euro na Steamu, je v zásadě pouze základní modul. Tvůrci jej hodlají dále nastavit o podporu multiplayeru (aktuálně je ve vývoji) a v plánu mají rozšířit množství herních prostředí o podvodní sekci, vzdušnou základnu nebo nebezpečnou džungli.

V budoucnu chtějí rozšířit i řady nepřátel a bossáků, stejně jako množství a variabilitu pokladů. Na pozadí těchto obsahových přídavků by pak hra měla postupně dorazit až do příběhového finále, ale i pak by na konto nově generovaných úrovní mohla váš zájem udržet. Samozřejmě jen za předpokladu, že vás vůbec bude bavit v prvé řadě. Uvidíme už zítra, další informace o hře hledejte na její homepage.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Pokud se někdo z vás náhodou v průběhu roku účastnil betatestu a má tedy s Darkout cenné zkušenosti, ať si je neškudlí pro sebe a podělí s námi ostatními...

Nejnovější články