Tales from the Loop je papírové RPG ze švédského venkova plného obřích robotů
zdroj: tisková zpráva

Tales from the Loop je papírové RPG ze švédského venkova plného obřích robotů

8. 12. 2016 10:46 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Osmdesátá léta minulého století byla skutečně fascinující období lidských dějin. Ve střední a východní Evropě se společnost pomalu posouvala blíž a blíž k revoluci, Sověti si začali uvědomovat, že jejich afghánské dobrodružství se chýlí k nešťastnému konci, a v Americe si za prezidenta zvolili hollywoodského herce. Jen málokdo ovšem ví, že snad nejzajímavější události tou dobou zažil švédský venkov. Promenádovali se tam roboti, vesmírné lodě, dinosauři, a samozřejmě kupy zvídavých dětí, které všechny ty zázraky nadšeně prozkoumávaly.

O čem to tady blábolím? Zbláznil jsem se? Ne! Je to součást vychytralého plánu, jak vám představit papírové RPG Tales from the Loop, kolaboraci vynikajícího umělce Simona Stålenhaga a herních vydavatelů Free League. Tahle herní knížka na Kickstarteru zatím vybrala v přepočtu přes 200 tisíc euro, což je opravdu pořádný ranec peněz, a to ještě zbývá celých 8 dní kampaně.

Kniha bude mít ve své tištěné i PDF podobě přibližně 200 stran, na nichž najdete dobrodružné scénáře a tajemství, která musíte v roli švédských (či v alternativním scénáři amerických) dětí vyřešit. Vše je zaobaleno do výjimečných Stålenhagových ilustrací kombinujících rurální prostotu a technologické či přírodní zázraky, a švédský umělec k tomu nakonec díky množství vybraných peněz přihodí i vlastnoručně složenou hudbu.  

Kdo by z toho snad byl pořád ještě zmatený: Tales from the Loop nejsou počítačová hra. Pro další informace o tom, jak přesně tohle RPG bude fungovat, se radši mrkněte na Kickstarter, kde je všechno vysvětlené do nejmenších podrobností. 

Nejnovější články