Take on Mars jde vstříc moderům, slibuje i Deimos
zdroj: tisková zpráva

Take on Mars jde vstříc moderům, slibuje i Deimos

12. 9. 2013 13:42 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Nekonečným vesmírem se možná už příští rok bude prohánět první skutečný komerční let, do té doby si však můžeme ukrátit čas alespoň u virtuálních kosmoletů skrze simulaci marťanských roverů zvanou Take on Mars. Její nejnovější update v první řadě přináší kompletní integraci se Steam Workshop, navíc však přihazuje i několik vedlejších misí, nástroje pro autory modifikací a několikero umazaných chybek. Bohemia také již na příští měsíc přislíbila další, o něco větší přídavek pro milovníky přírodních satelitů.

Díky aktuálnímu updatu nyní Take on Mars výrazně rozšiřuje své možnosti o hraní obsahu vytvářeného hráči samotnými – živou to vodou každé podobné hry (Kerbal Space Program by mohl vyprávět). Dojít má nejen na stahování nových modelů marťanských vozítek (viz titulní obrázek a další v galerii), ale i mapy a scénáře vytvořené v herním editoru. Některé z ukázkových modelů již update obsahuje.

Tím však novinky nekončí, vývojáři z Bohemky rovněž oznámili tzv. Deimos update, který k nám dorazí již 3. října. Jak už se dovtípili ti z vás, kteří minimálně vědí z hraní Dooma o existenci marťanských měsíců, dočkáme se v něm dvou nových lokací (pravděpodobně jen na Deimosu) v nulové gravitaci včetně přítomnosti nových robotů uzpůsobených k poletování v tomto prostředí.

Update rovněž obsahuje prvek zvaný "Dynamic Mission Generator", který má hráče samovolně zaplavovat novými úkoly. O něco méně lákavě, alespoň pro casual hráče, pak zní i slíbená vyšší citlivost jednotlivých částí roverů a sond vůči povětrnostním podmínkám a hráčově rajtování. S tím však souvisí i slíbená říjnová přítomnost písečných bouří a dalších pochutin.

Zkrátka ideální zprávy pro každého, kdo nedávno bouchnul šampaňské při startu lunární sondy LADEE!

Nejnovější články