Shadowrun Online znovu ožívá na Kicstarteru
zdroj: tisková zpráva

Shadowrun Online znovu ožívá na Kicstarteru

19. 7. 2012 16:44 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Vývojáři z Harebrained Schemes vybrali na singleplayerové RPG Shadowrun Returns na Kickstarteru skoro dva miliony dolarů, takže hlad po Shadowrun hrách je zcela zjevný. Rakouští tvůrci browserových onlineovek z Cliffhanger Productions (Jagged Alliance Online) se této teze chytli a připravují, hádejte jednou, Shadowrun Online. A ne sami.

Zaklínají se spoluprací právě s Harebrained Schemes i Jordanem Weismanem, tvůrcem původního Shadowrunu a za požadovaných 500 tisíc dolarů (nemálo už prý investovali ze svého) chtějí stvořit hru s persistentním světem, kooperativní i PvP složkou a propracovaným, rychlým, ale zároveň taktickým soubojovým systémem. Samozřejmě to není poprvé, co o Shadowrun Online slyšíme a píšeme. Horolezci z Rakous hru oznámili už minulý rok, kdy zveřejnili i první obrázek. Od té doby ale mlčeli a teprve nyní se znovu ozvali s tím, že vzniku hry chtějí napomoci touto sbírkou na Kicstarteru.

Shadowrun Online bude free-to-play záležitost postavená na Unity enginu, takže by měla být hratelná v browseru, ale i v tabletech. Slibovanou kvalitní grafiku zatím ale nechám být, protože ten jeden jediný screenshot ze hry je skoro rok starý a v mezičase se leccos mohlo změnit.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Raději se zastavím u systému měsíčního prémiového předplatného, které by dle tvůrců nemělo nijak narušit hratelnost ani rovnováhu herního světa. Přesto však, jako předplatitel, bude mít člověk docela výrazné výhody oproti hráčům neplatícím. Hovoří se o menší míře grindu, možnosti navýšení reputace, získání karmy, nižších cenách u prodejců a podobně. To jsou poměrně podstatné výhody, rozhodně nad úrovní vizuálních doplňků, jak to nabízí většina ostatních free-to-play onlineovek, aby rovnou ze startu neodradila hráče, kteří možná nejdříve platit nechtějí, ale kvalita hry je pak k tomu postupem času dotlačí.

Zatím je to ale jenom plán, který se bude muset přizpůsobit realitě, až hra dojde do bodu, kdy bude spuštěna beta, potažmo plná verze. K tomu je ale nejdříve nutné, aby tvůrci na Kicstarteru vybrali potřebnou částku. Každopádně, pokud na projekt přispějete získáte na základě výše příspěvku určitou formu prémiového předplatného, takže minimálně na chvíli vás asi problémy free verze moc zajímat nebudou.

Hra samotná vychází ze 4. edice pravidel deskové hry, která se bude na oplátku přizpůsobovat událostem ve hře samotné, čili růstu a poklesu moci jednotlivých megakorporací, k nimž se hráč přidá. Systémově pak Shadowrun Online bude fungovat na základě socializačních hubů, kde se bude odehrávat zadávání úkolů, konverzace s ostatními hráči, plánování akcí a jiné komunitní věci, přičemž samotné mise pak budou probíhat v instancích vyvedených v podobě izometrických 3D map.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Pravidla samotného herního systému budou odpovídat kánonu deskové hry, takže se omlouvám, ale o tom si už informace budete muset najít sami – za předpokladu, že je neznáte, nebo ne do detailu.

Čerstvé ukázky ze hry zatím tvůrci nemají, ale o svém projektu hovoří na Kickstarter stránce velmi podrobně, obšírně a někdy až příliš obecně. Takže čtěte pozorně, pokud vám cuká ruka a rádi byste přispěli. Jsou to vaše peníze, které dáváte všanc snům cizích lidí.

Nejnovější články