Remasterovaná verze Grim Fandango vyjde i na PC
zdroj: tisková zpráva

Remasterovaná verze Grim Fandango vyjde i na PC

10. 7. 2014 12:11 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Měsíc po oznámení HD verze kultovní adventury Grim Fandango pro PlayStation 4 a PS Vita došlo konečně i na toužebně vyhlížené a skoro vymodlené potvrzení portu HD verze pro PC (a Mac a Linux). Po šestnácti letech od vydání jedné z nejlepších her vůbec si ji tak hráči s PC budou moci užít v moderním provedení, jistě dělaném s láskou a dostatkem peněz.

Už v době červnového oznámení Tim Schafer naznačil, že časem snad dojde i na další platformy. Přesto je ovšem uklidňující, že se verze pro PC neztratila ve známém kolotoči slibů typu "někdy ji uděláme."

O významu téhle netradiční kombinace noirové detektivky a posmrtného světa svědčí i skutečnost, že u příležitosti vývoje remaku vznikl krátký dokument o vývoji původní verze Grim Fandango, v němž se objeví i neostříhaný mladík jménem Tim Schafer.

Datum vydání HD verze prozatím neznáme, očekává se však, že HD remaster vyjde nejprve exkluzivně na zařízení od Sony a až poté na další platformy. Kdo by se toužil na láskou moderní doby vyšlechtěné Grim Fandango náležitě připravit, může si vyzkoušet modifikaci podporující ovládání myší pro původní verzi, nebo může sáhnout po sestřihu pořízeném z téže původní verze. Vzhledem k tomu, že Grim Fandango patří mezi výjimečné hry inspirované filmy jako Casablanca, neinteraktivní vyvedení jí vůbec neubírá na kráse.

zdroj: Archiv

Nejnovější články