Retrospektivní dokument o Grim Fandango ukazuje mladistvého Tima Schafera
zdroj: tisková zpráva

Retrospektivní dokument o Grim Fandango ukazuje mladistvého Tima Schafera

12. 6. 2014 16:10 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Jeden z nejlepších vynálezů lidské historie a rovněž jedna z nejlepších her vůbec, adventura Grim Fandango, se dle nedávného prohlášení na E3 dočká remasterování a znovuvydání. Hra poputuje především na systémy Sony, tedy například konzoli PS4, obecně se však předpokládá, že časem dojde k vydání upravené verze i na PC. 

A protože se Grim Fandango do herní historie zapsala vskutku zlatým písmem, a zároveň uplynulo už přes 15 let od jejího vydání, dokumentaristé z 2 Player Production při této příležitosti připravili krátké video o historii hry.

grim fandango zdroj: tisková zpráva

Dokument třeba pro nováčky připomíná děj a zasazení Grim Fandango. Vedle unikátního děje (který mimochodem tak trochu skoro vykradl Pixar pro svůj animák) však Grim Fandango nabídla inovace i na poli technologie.

Tim Schafer třeba vypíchne, jak ve hře použili na svou dobu revoluční ideu, že panák směrem k důležitým předmětům natočí hlavu (tj. sám si jich všimne a upozorním tím i hráče), namísto aby předměty zářily nebo se jinak hlásily ke své důležitosti.

Jiné okamžiky z videa však odhalí ještě něco mnohem víc šokujícího – mladého a neoholeného Tima Schafera!

grim fandango zdroj: tisková zpráva

Dobové záběry na vývojáře jsou vůbec úsměvné a video díky nim pracuje jako stroj času. Vedle bestiální připomínky dětství však ukáže i nádherné artworky a popíše, jak Tim a spol. vlastně na mix mexického posmrtného světa a noirové detektivky přišli.

A pokud si budete chtít při čekání na novou verzi připomenout původní verzi Grim Fandango, stále máte šanci skrze nedávný update dodávající hře podporu myši.

zdroj: Archiv

Nejnovější články