První datadisk Goblins vs Gnomes přidá do Hearthstone přes 120 nových karet
zdroj: tisková zpráva

První datadisk Goblins vs Gnomes přidá do Hearthstone přes 120 nových karet

8. 11. 2014 7:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Také jste se, stejně jako já, zarazili nad slovním spojením "první datadisk"? Není to dlouho, co pro karetní hru Hearthstone: Heroes of WarCraft vyšel datadisk/dlc Curse of Naxxramas a Blizzard teď stejně označuje Goblins vs Gnomes za prvním datadisku. Vývojáři té, Naxxramas jednoduše pasovali na pouhopouhé malé DLC, zatímco první plnohodnotný datadisk vyjde zhruba za měsíc. Jen pro srovnání, Naxxramas přidal do hry 30 nových karet, Goblins vs Gnomes jich do Hearthstone přidá přes 120!

Jakou přesně bude mít Hearthstone: Goblins vs Gnomes strukturu vývojáři na úvodu BlizzConu neprozradili, ale už jen podle počtu nových karet je jasné, že Goblins vs Gnomes zadupe velikostí obsahu Curse of Naxxramas do země. Všechny nové karty budou tématicky zaměřené na Gobliny a Gnomy, takže se můžeme připravit na velmi potrhlý styl humoru - ani jedna rasa se totiž v rámci své frakce nebere vážně, což dokazuje i trailer níže.

Můžeme se tedy těšit na spoustu mechanických udělátek, strojů, robůtků, golemů a přijde i stará známá vybuchující ovečka. Všechny nové karty ještě neznáme, ale pár prvních kousků si můžete prohlédnout v galerii. "Goblins vs Gnomes postaví celý Hearthstone na hlavu. Datadisk přinese spoustu nových karet s novými možnostmi jak si postavit balíček a zvolit strategii zvolit. Nemůžeme se dočkat, až uvidíme ty šílené kombinace, s nimiž hráči přijdou," řekl Mike Morhaime, šéf a spoluzakladatel Blizzadu.

zdroj: Vlastní

Velkou novotou je vedle hromady karet i zbrusu nový typ minionů - Mechové. Ty už vlastně znáte, pokud máte v nějakém svém balíčku třeba Harvest Golema, nebo Alarm-o-Bota. V datadisku přibude spousta nových Mechů - neutrální i specifičtí pro jednotlivé třídy. Hlavní charakteristikou Mechů by měla být kreativita, takže nepůjde jen o běžné miniony s taunty, ale o karty s podivnými schopnostmi, které mohou dost zásadně zamíchat hrou.

Hearthstone: Goblins vs Gnomes vyjde už příští měsíc na PC a iPad. Přesné datum vydání a cenu se máme dozvědět teprve v nadcházejících týdnech. Pokud byste si nechtěli datadisk koupit, nevadí, ke kartám se stejně dostanete - můžete je vyhrát v Aréně, koupit si je samozřejmě koupit za herní zlaťáky nebo za reálné peníze. Na závěr došlo také konečně na verzi hry pro Android, slibovanou už na loňském BlizzConu. Měli bychom se jí dočkat také někdy v průběhu příštího měsíce.

Nejnovější články