Onlinovka Wildstar přešla na plně free-to-play režim
zdroj: tisková zpráva

Onlinovka Wildstar přešla na plně free-to-play režim

29. 9. 2015 13:12 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

MMO Wildstar na to šlo od lesa a jeho autoři se zaměřili na mnohdy opomíjenou stránku hraní jakožto součásti zábavního průmyslu – totiž odreagování zprostředkované odlehčeným smyslem pro humor a stylem plným nadsázky. U části hráčů tento přístup měl úspěch a hra se držela v jakž takž udržitelné kondici relativně dlouho (byť došlo i k propouštění z řad Turbine), nyní však dochází ke změně, na kterou ostatní přistoupili již dávno. Řeč je pochopitelně o změně platebního modelu, kdy autoři opouštějí od dnes již relativně vzácného předplatného a vydávají se cestou F2P.

Wildstar vyšla 3. června minulého roku a k citované změně tak dochází více než rok po jejím vydání. To autoři oslavují novým trailerem, který má za cíl opětovný start hry doprovodit, a dostat tak toto humorné sci-fi MMORPG do širšího povědomí hráčů. Ukázka je vyvedena  čistě komiksové podobě a představuje spíše pohled na stylizaci hry, než jakékoli gameplay záběry.

Video ovšem neznačí pouze přechod na F2P model hry, ale avizuje také nový obsahový přídavek nesoucí jméno WildStar: Reloaded. Ten přichází například s pozměněným systémem vývoje postavy, s upraveným startem hry a nakonec také i s vylepšeným craftingem předmětů. Stávající hráči by se tak měli dočkat takových změn, které je u hraní udrží i nadále, a to i přesto, že se někomu nový platební model například tak docela zamlouvat nemusí.

zdroj: Archiv

Nejnovější články