Omlazená mapa Euro Truck Simulator 2 vypadá na prvních srovnávacích obrázcích k nepoznání
zdroj: tisková zpráva

Omlazená mapa Euro Truck Simulator 2 vypadá na prvních srovnávacích obrázcích k nepoznání

24. 5. 2018 17:33 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hlasité volání nejvěrnějších fanoušků truckerské simulace bude konečně vyslyšeno. V SCS Software se rozhodli posvítit si na státy úplně původní mapy pět let starého Euro Truck Simulator 2. Zároveň se po vás žádá další trpělivost. Omladit celé oblasti je opravdu zdlouhavý proces rovnající se tvorbě úplně nového DLC, přičemž aktivitě oddává jen malý, speciálně vyčleněný tým.

Pustit se z ničeho nic do přetváření již existující části hry není tak snadné, jak by se mohlo zdát. Vývojáři se aktivně věnují tvorbě dodatku Oregon pro American Truck Simulator a Beyond the Baltic Sea pro Euro Truck Simulator 2. Renovace původní mapy si tak nutně ukrojí pracovní sílu z těchto týmů, ale tvůrci ujišťují, že tímto krokem nedojde ke zpomalení vývoje.

Zmíněný tým tedy chystá první stát, který si projde plastikou. Pokud očekáváte domovskou Českou republiku, pak vás zklamu. Je jím Německo. Ale opět zdůrazňuji, že půjde o zdlouhavý proces. Nadcházející update 1.32 nepředstaví celou zrenovovanou mapu, dokonce ani celé Německo, ale jen jeho severní část. Poté se bude pokračovat na jih a v budoucnu i k dalším státům.

Euro Truck Simulator 2Euro Truck Simulator 2

Ale když se podíváte na srovnávací obrázky okolo textu, nemůžete se vývojářům divit. Stejné oblasti se mění prakticky k nepoznání. Přibyla vegetace, ostřejší i nové textury, úplně nové objekty v okolí. V případě dopravního uzlu pak nejde ani tak o omlazení, jako spíš rozšíření o spoustu pruhů a nových cest.

Vypadá to opravdu skvěle. Snaha tvůrců přiblížit původní země dnešním standardům zdá se vychází a já pomalu začínám přemýšlet o návratu na starý kontinent. Nicméně datum vydání updatu 1.32 chybí. Připomeňme, že minulý update vyšel teprve před týdnem.

Euro Truck Simulator 2Euro Truck Simulator 2

 

Euro Truck Simulator 2Euro Truck Simulator 2

Nejnovější články