Nový survival horor a detektivka od tvůrců In Memoriam
zdroj: tisková zpráva

Nový survival horor a detektivka od tvůrců In Memoriam

28. 2. 2011 19:19 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Vývojářská konference GDC začíná už ve středu, respektive zítra a první nezávislé týmy začínají ohlašovat své projekty. Jedním z nich jsou i Francouzi z Lexis Numérique (In Memoriam, Experience 112), kteří představili hned dva tituly pro PSN – stylovou detektivní adventurku Red Johnson's Chronicles a děsivý survival horor Amy.

Zajímavější je právě druhý jmenovaný projekt, který pracuje s tematikou světa ne po, ale během globální katastrofy způsobené oteplováním. Na malé městečko v USA spadne meteorit, který všechny obyvatele mění v odporné kreatury. Lana, hlavní hrdinka, je také zasažena, ale má šanci – potká malou holčičku Amy, která nákaze vzdoruje a dokáže Lanu léčit. A právě na spolupráci těchto dvou charakterů je postavena nejenom zápletka, ale i herní mechanismy.

Ovládat budete primárně Lanu s cílem ochránit Amy, která však bude pomáhat s prozkoumáváním pro Lanu nedostupných míst, s léčením Lany a dalšími situacemi. Amy disponuje několika speciálními schopnostmi, se kterými může hráč počítat. Lana bude určena hlavně na tu hrubší práci, třeba na brutální souboje s nepřáteli, nebo hledání cestiček k jejich obejití bez nutnosti střetu. Stealth bude jednou ze základních podmínek přežití.

Jednotlivé druhy nepřátel budou disponovat vlastní AI, čehož bude možné využít třeba k rozpoutání bitky mezi dvěma skupinami a následnému nepozorovanému útěku. Lana může nechat vlastní nákazu dojít až do stádia, kdy si ji nepřátelé nebudou všímat a nebudou ji napadat. Amy ji však musí včas vyléčit, aby nenastal obávaný Games Over. Hra by měla na PSN vyjít ve druhém kvartále tohoto roku.

Red Johnson’s Chronicles je oproti Amy čistě vyšetřovatelská adventure. Na začátku je vražda jednoho z nejméně oblíbených lidí městečka. A následuje vyšetřování na 8-10 hodin herní doby se spoustou zvratů, sestávající z hledání a zkoumání důkazů, vyslýchání svědků a podezřelých a rozmotávání složité zápletky. Nečekejte však žádnou masivní adventure, vše bude spíše textové s grafikou, primárně půjde o případ a jeho vyřešení, ne úžasný 3D engine. Představu si můžete udělat na videu pod textem. Red Johnson’s Chronicles vyjde také na PSN letos v druhém kvartále.

zdroj: Archiv

Nejnovější články