Námořní RPG Overfall nabídne náhodně generovaný svět s vašimi vlastními příběhy
zdroj: tisková zpráva

Námořní RPG Overfall nabídne náhodně generovaný svět s vašimi vlastními příběhy

22. 2. 2016 15:46 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Kdekdo by jistě měl ze ztráty panovníka radost a už už podnikal kroky k jeho náhradě, ne však dvojice hrdinů Overfall. Toto akční fantasy RPG na Kickstarteru minulý rok představil nezávislý turecký tým Pera Games. Hráči se v něm ujmou dvojice hrdinů a vydají se na dlouhou pouť, která ovšem může kdykoliv skončit permanentní smrtí. Tedy tou herní.

V takovém případě se hráči vrátí na začátek a mohou si v být jistí, že žádná dvě dobrodružství nebudou stejná. Pokaždé se totiž vygeneruje zcela nový svět skládající se z až stovky lokací, ve kterých lze nalézt až 36 spolubojovníků, přes 80 nepřátel a navrch i stejný počet NPC.

V rámci příběhu se hlavní hrdinové vydali skrze mágem otevřený portál mimo hranice našeho světa, prostá průzkumná mise se však zvrtla a oba se vrátili o tři sta let později. Svět se samozřejmě změnil a je podstatně bezpečnější, staré pořádky již dávno neexistují. V čem taková nebezpečí spočívají, to už může dokonce záležet i na hráčích samotných – tvůrci totiž ke hře přibalují sadu nástrojů, s nimiž půjde psát i vyprávět příběhy vlastní.

Co se případných spolubojovníků týče, u nich záleží na přístupu samotných hráčů – s postavami se lze spřátelit, stejně tak si ale můžete velmi snadno nadělat nepřátele. V herním světě se pohybuje mnoho frakcí a ty mezi sebou konstantně válčí. Ke komu se tedy přidáte a komu vrazíte nůže do zad je jen na vás.

Více vám už ale k náplni hry poví trailer. Ten názorně představuje námořní průzkum, taktické tahové souboje, tvorbu postav i celkové zahalení hry do pastelových barev a do snad až komiksového hávu.

zdroj: Archiv

Hra krom jiného nabídne i více konců a na 400 schopností, jež budou mít v každém setkání vliv na to, co hráč může či naopak nemůže udělat. Celé by to přitom mělo být obaleno poutavým příběhem, ve kterém nechybí ani cestování v čase. Detaily o tomto ale již představuje druhá ukázka. A celek si budete moci vyzkoušet již 1. března, kdy hra vyjde v early accessu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články