Multiplayerová akce Battalion 1944 chce přenést do moderní doby styl Enemy Territory
zdroj: tisková zpráva

Multiplayerová akce Battalion 1944 chce přenést do moderní doby styl Enemy Territory

3. 2. 2016 15:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Už nějaký pátek se v komunitě multiplayerových akcí ozývá volání po návratu ke kořenům, do doby, kdy jsme naopak měli už plné zuby stříleček z druhé světové války. V dnešní době moderní války se ovšem touha po (nejen) západní frontě stupňuje a výsledkem je i nový kickstarterový projekt Battalion 1944, jehož cílem je přinést v moderním Unreal Engine 4 kabátku hratelnost multiplayerových klasik jako Call of Duty 2 či Enemy Territory.

Dá se říci, že Battalion 1944 je takový mladší bratříček Red Orchestra, samozřejmě v lákavějším kabátku. Prozatím se zaměřuje pouze na západní frontu a chce se z dob killstreaků a perků vrátit do doby, kdy o všem rozhodoval váš um a výzbroj, jakou jste se zrovna rozhodli mít u sebe. Mapy jsou uzpůsobené pro pěchotní boj a to ať už v ulicích a nebo v přírodě. Takže žádné velké manévry s vozidly, ale pěkně osobní souboje na mapách odpovídajících intenzivnější akci.

Očekávatelné jsou tedy o herní módy – Capture the Flag, Team Deathmatch, Domination. Tvůrci ale pracují i na testování vlastních, nových módů, která by pak v rámci vývoje diskutovali i s komunitou backerů. Aby bylo oproštění od současných prvků moderních stříleček dokonalé, i postup hrou nebude odemykat nic navíc, jen kosmetické úpravy, které se nijak netýkají hratelnosti. Kromě exkluzivních úprav uniforem ale můžete třeba i něco vyrýt na pažbu svého věrného Garanda.

Battalion 1944 by měla vyjít na PC, Xbox One a Playstation 4, přičemž tvůrci mají s těmito platformami zkušenosti. Tvůrčí tým Bulkhead Interactive je tvořený dvojicí studií Deco Digital a Bevel Studios, kteří společně vydali krásnou puzzle hru Pneuma: Breath of Life. Tohle ovšem bude tématicky zcela jiný zážitek. Nutno říci, že na prvních videích vypadá hra opravdu krásně a to především díky tomu, že evokuje střety, které tak dobře předvedlo třeba Bratrstvo neohrožených.

Ostatně, ve hře se podíváte do Carentanu, lesů kolem Bastogne apod. Jako zajímavý bonus zní systém Battalionů. Ve hře budou přítomné systémy Platoonů, které zastupují klany. Battalion je ale mnohem větší útvar, do nějž se můžete přihlásit a jehož velikost se průběžně navyšuje. Každý hráč totiž přispívá svými výkony ve hře k celkovému BattleRanku. Battaliony mezi sebou budou soupeřit a na konci každé sezóny vítězové v různých kategoriích dostanou odměny jako například medaile, unikátní možnosti vizuální úpravy apod.

zdroj: Archiv

Bulkhead Interactive chtějí na Kickstarteru 100 tisíc liber, k nimž přidají stejnou částku ze svých zdrojů. Vzhledem k tomu, že za dva dny mají polovinu oné částky, dá se čekat, že bude projekt úspěšný. Tedy alespoň na Kickstarteru. Tvůrci celkem střízlivě poznamenávají, že hru vydají, až bude hotová, přičemž rámcový odhad zní květen 2017.

Ačkoliv hra de facto nepřináší nic revolučního, její ryzí zaměření na konkrétní herní styl a také dnes už neotřelé zasazení na západní frontu druhé světové války dělají z Battalionu 1944 hru, která by před deseti lety nikoho nevzrušila, ale dnes nabízí svěží (byť silně nostalgický) závan v prostředí současných multiplayerových stříleček. Protože občas prostě chcete jen běhat s Thompsonem a střílet z Garanda napříč ulicí francouzského městečka, aniž byste museli řešit, jestli vám někdo na hlavu neshodí nálož z B-17 díky aktivnímu killstreaku.

Nejnovější články