Multiplayer v Sea of Thieves propojí komunitu na počítačích a konzolích
zdroj: Microsoft

Multiplayer v Sea of Thieves propojí komunitu na počítačích a konzolích

21. 8. 2017 14:33 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Včerejší tiskovka Microsoftu se neobešla bez zmínky o připravované pirátské akci Sea of Thieves od Rare. V prvé řadě byli všichni návštěvníci výstavy Gamescom vyzváni k návštěvě stánku Xbox, kde si hru mohou vyzkoušet s více jak půlročním předstihem. Zároveň zde bude vůbec poprvé představen cross-platformový multiplayer.

Už víme, že Sea of Thieves vyjde na konzolích Xbox One a počítačích s operačním systém Windows 10. Ale doteď se nevědělo, že tyto dvě platformy budou vyloženě propojené. A vzhledem k absenci konzole od Sony a dalších systémů komplikujících cross-playing se jedná o logický krok.

Jak vývojáři, tak vydavatel nemají sebemenší důvod rozdělovat jednu komunitu vedví, takže pokud stále odoláváte novým Windows, ale disponujete novým Xboxem, můžete si užít kooperaci s přáteli hrajícími na počítači. V tuto chvíli se testují všechny verze hry najednou – počítačová, Xbox One, Xbox One S a dokonce i Xbox One X. Na Gamescomu poběží Sea of Thieves ve 4K při 60 FPS na PC a Xbox One S.

S oznámením souvisí i další logický krok ohledně vydání hry. Stále tedy nevíme přesné datum kromě příslibu začátku příštího roku, ale dle slov vedoucího designu Teda Timminse vyjde konzolová verze ve stejný den jako ta počítačová.

Nejnovější články