Metro Redux nabídne vyleštěné verze Metro 2033 a Last Light v průběhu léta
zdroj: tisková zpráva

Metro Redux nabídne vyleštěné verze Metro 2033 a Last Light v průběhu léta

22. 5. 2014 19:15 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Není to nový díl, ale vyleštěná verze postapokalyptické Moskvy je stejně příjemným přídavkem. O přípravě Metro Redux se vědělo už od března. 4A Games (nedávno studio oznámilo novou centrálu na Maltě) se však až nyní pochlubilo s detaily o remasterované verzi obou dílů série Metro (Metro 2033 a Metro: Last Light). Při té příležitosti naznačili přibližný termín vydání a cenu kompilace (či Redux verzí obou her), která vyjde pro PC, Playstation 4 a Xbox One.

Původní hry tvůrci vybaví novými efekty z poslední verze 4A enginu, což přinese hezčí textury a modely, ale též dynamické počasí nebo upravené světelné a kouřové efekty.

Konzolové verze Metro Redux poběží v 60 snímcích za sekundu a do konce roku se vlastní verze staronového Metra dočkají též uživatelé Linux a SteamOS.

Nejen vizuálem je ale člověk živ. Metro Redux rovněž láká na vylepšenou AI nepřátel, upravené mechaniky stealthu a boje, stejně jako vylepšené ovládání. Ve finální verzi budou taktéž zakomponovány DLC pro obě původní hry.

Hráči obou Metro her si v Redux verzi mohou vybrat i vlastní styl hraní a soustředit se tak buď na hororovou a survival stránku (skrze mód Survival), nebo naopak zvolit akční pojetí (skrze mód Spartan). Přítomen bude i "Ranger" mód, který hráčům sebere interface a zvýší obtížnost.

Redux verze Metro 2033 i Last Light budou v digitálních verzích k dostání samostatně za 20 Eur, prodávat se však bude i krabicová kompilace s Redux verzemi obou her za 40 Eur. K vydání dojde někdy v průběhu léta. V mezičase si tedy připomeňte kouzlo obou her v kompilačním traileru. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články