Lovecraftovská adventura The Last Door děsí atmosférou a grafickým minimalismem
zdroj: tisková zpráva

Lovecraftovská adventura The Last Door děsí atmosférou a grafickým minimalismem

14. 5. 2014 12:07 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Španělský tým Game Kitchen stojí za úspěšnou adventurou The Last Door, která po světě posbírala pár cen a mimo jiné vyniká tím, že vycházela epizodicky. Někoho může odradit pixelatá grafika, ale kdo hru v rukách měl, tak přísahá (třeba Petr), že tísnivé a plíživě hororové atmosféře minimalistické zpracování jen nahrává. Zmiňujeme se o tom z toho důvodu, že nyní vychází první čtyři epizody The Last Door v rámci sběratelské edice.

Tvůrci se otevřeně chlubí, že inspiraci čerpali od mistrů žánru jako H.P. Lovecraft a E.A. Poe. The Last Door se odehrává ve viktoriánské Anglii a hlavním hrdinou je Jeremiah Devitt. Jednoho dne dostane dopis s latinskou frází, kterou se oslovovali s kolegy na univerzitě. Odpovědi na otázky hledá u dávného přítele, jehož dům je ale opuštěn, na stole hnije jídlo a Devitt musí začít pátrat po původu dopisu a po tom, kde je jeho přítel.

Mnohem více o atmosféře napoví i trailer, který exceluje hlavně po zvukové stránce. Navíc obsahuje mrazivé scény s hejnem vran klovajícím do mrtvoly, případně cestu mlžnými vřesovišti. The Last Door je zkrátka horor s atmosférou, který nesází na lekačky. Čekat jinak můžete tradiční propriety point-and-click adventur včetně puzzlů, rozhovorů a kombinování předmětů.

Sběratelská edice prvních čtyř epizod (na pátou studio vybírá 10 tisíc euro a už chybí jen kousek) vyjde na deset dolarů. K dispozici bude na Steamu nebo GoG od 20. května pro PC, Mac a Linux.

zdroj: Archiv

Nejnovější články