Konzolový Zaklínač 2 vyjde v češtině
zdroj: tisková zpráva

Konzolový Zaklínač 2 vyjde v češtině

20. 1. 2012 16:29 | Novinky | autor: Petr Poláček |

PC hráče okouzlil Zaklínač 2 minulý rok, majitele X360 čeká to samé letos a navíc v češtině, což nebývá u konzolových her (až na pár výjimek) pravidlem. Dnes tuto příjemnou zprávu zveřejnil distributor hry v ČR, spol. Comgad, která vyjednala implementaci CZ textu do konzolové verze s tvůrci z polského CD Projektu.

Když ředitel Comgadu Milan Czarnowski v tiskové zprávě říká, že: "Zajištění české lokalizace u konzolových her je poměrně náročný proces, proto jsme nesmírně rádi, že nám vývojáři vyšli vstříc a umožnili vydání i české verze hry,“ tak mu věřím. Když už totiž některá z konzolových her vyjde v ČR v lokalizaci, tak je to buď first-party titul (Sony, Microsoft) exkluzivní pro jednu platformu, nebo je to vybraný titul od EA. Lokalizovaný Zaklínač 2 je tedy pro zdejší hráče vítaná zpráva, což se dá říci i o oficiální ceně stanovené na 1199 Kč / 48,99 euro.

Cena to není nijak přemrštěná, spíše naopak. A za hru, která toho po stránce příběhové i herní nabízí tolik a navíc je v mnoha směrech příjemně specifická, to je cena pěkná. Termín vydání hry zatím stanoven nebyl, ale dozvíme se jej příští týden. Zatím předběžně počítejme s květnem a čekejme na další informace a ukázky z konzolové verze.

Nejnovější články