Hotová verze DayZ vyjde v první polovině 2016, v mezičase se změní hra i její cena
zdroj: tisková zpráva

Hotová verze DayZ vyjde v první polovině 2016, v mezičase se změní hra i její cena

26. 11. 2014 19:23 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Jestli si někdo zaslouží na letošní Vánoce pořádnou oslavu s velkým dortem, jsou to vývojáři DayZ z Bohemia Interactive. Už v dubnu letošního roku hlásili, že na Steamu prodali 1,7 milionů kopií early access verze DayZ, kterou začali prodávat v polovině prosince 2013. V mezičase počet prodaných kopií hry nabobtnal na 2,7 milionů ale na tom nezáleží. Pro současné i budoucí majitele hry jsou důležitější informace o konkrétních herních prvcích, které tvůrci hodlají hráčům zpřístupnit v jednotlivých čtvrtletích roku 2015 a 2016, kdy by měla vyjít plná (= hotová) verze hry.

V prvním čtvrtletí příštího roku hodlají tvůrci do rozpracované verze hry přidat vozidla v základní verzi (experimantální verze vozítek už je venku), nemoci, základní verzi stealth systému pro zombíky a zvířata, potažmo chtějí implementovat nový renderer.

Ve druhém čtvrtletí vývojáři zprovozní nové uživatelské rozhraní, přidají do hry dynamické (neočekáváné a během každé hry generované) události, zprovozní hráčské statistiky a rozšíří funkčnost vozidel (opravy a modifikace), respektive systém života a chování zvířat (budou mít životní cyklus, správné druhy se budou chovat skupinově).

Ve třetím čtvrtletí příštího roku se hráči dočkají možnosti stavět barikády/zátarasy (zřejmě hlavně v interiérech), používat pasti a přesouvat se vzduchem (letadla, padáky či rogala?). Dále tvůrci do hry přidají ptáky, jednotlivé druhy zvířat získají své přirozené predátory a k dispozici by v období květen - srpen 2015 měl být prototyp konzolové verze DayZ.

V posledním kvartále roku 2015 dostanou hráči DayZ možnost nabrknout si zvířecího parťáka (hurá, pejsek), tvůrci zprovozní budování základen, zařídí integraci Steam community, ale hlavně, vydají beta verzi hry.

DayZ (standalone) zdroj: tisková zpráva

V souvislosti s vydáním hry navíc Bohemka přistoupí k již dříve oznámenému zvýšení ceny ze současných 24 euro na 35 euro, což není finální cena! Až v první polovině roku 2016 vyjde hotová verze DayZ, bude k mání za 40 euro. Finální cena však zatím nikoho nemusí trápit, dokonce ani zmíněné zvýšení ceny z 24 na 35 euro - během konce roku bude hra k dostání za stávající cenu, protože slevy na Steamu. Víc snad netřeba dodávat.

Krom kvartálního zveřejňování velkých updatů hodlají tvůrci každý měsíc "vylepšovat" hru prostřednictvím nových zbraní, objektů, dopravních prostředků a předmětů určených pro craftění. Společně s tím budou vývojáři hru postupně optimalizovat a obecně řečeno řešit, aby fungovala.

V článku uvedené sliby jsou samozřejmě lákavé, uvidíme ale v průběhu příštího roku, jestli se tvůrcům podaří ambiciózní plán dodržet. Další informace najdete na homepage.

Nejnovější články