Hororovka Obscure se vrací, jako komiksová co-op akce
zdroj: tisková zpráva

Hororovka Obscure se vrací, jako komiksová co-op akce

7. 2. 2013 17:43 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Pamatujete se na studentský horor Obscure od Francouzů z Hydravision? První díl se docela povedl, dvojka už tolik ne. Co však čekat od aktuálně ohlášeného rebootu s názvem Obscure, který zahazuje původní téma a hodlá se na PC, Xbox Live a PSN profilovat jako krví a humorem nasáklá 2,5 D akční plošinovka se silnou náklonností ke kooperaci, to si opravdu odhadovat netroufnu.

Obscure si samozřejmě zahrajete i sami, ale hlavním módem je lokální i online kooperace pro čtyři hráče – studenty, přičemž každá ze zainteresovaných postav by se měla prezentovat specifickými schopnostmi. Samozřejmě bojovými, nic jiného než řež totiž nečekejte.

Soubojový systém je postavený na řetězení komb a spojování útoků - čím víc v této činnosti budete úspěšní, tím větší skóre i zkušenosti vám budou naskakovat, a tím dříve si odemknete nové zbraně, skilly a další drobnosti. Při hraní v multiplayeru si navíc jednotlivé úkoly budete moci rozdělit tak, abyste je měli z krku co nejdříve a získali tak lepší skóre za rychlost.

zdroj: Archiv

Pokud jde o návaznost na původní Obscure, tkví v několika faktorech, tedy alespoň dle tiskovky. Ve studiu Mighty Rocket, které novou hru tvoří, totiž pracují lidé, co se podíleli na vývoji původní hry. A hororovou tematiku původní hry chtějí v novém Obscure navodit omezeným množstvím munice či lékárniček, potažmo i tím, že herní svět zaplní hororovými příšerkami. Tam už se však napojení na původní hru začíná ztrácet kvůli zamýšlenému komiksově humornému směřování.

Obscure by měla se vší slávou vyjít na PC, PSN a Xbox Live letos na jaře. Pokud se něco nepo… však víte.

Nejnovější články