Google představil novou placenou službu YouTube Red s exkluzivním obsahem
zdroj: tisková zpráva

Google představil novou placenou službu YouTube Red s exkluzivním obsahem

22. 10. 2015 17:50 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ať se nám to líbí nebo ne, YouTube se stal popkulturním fenoménem této doby a youtubeři velmi specifickým typem producentů video obsahu. Stejně tak se ovšem v dnešní době čím dál tím silněji prosazují předplatitelské služby, které za mírný měsíční poplatek nabízí nelimitovaný či zvýhodněný obsah, ať už jde třeba o herní PS Plus a Xbox Live Gold a nebo třeba hudební Spotify apod. Nyní se k tomuto typu služeb přidává i čerstvě oznámený YouTube Red.

YouTube Red v první řadě nabízí za poplatek deset dolarů měsíčně videa bez reklam, možnost stahovat si je přímo z rozhraní přehrávače a také exkluzivní obsah v podobě pořadů youtuberských celebrit. Navíc, Red je provázaný s Google Play Music a pokud platíte jednu službu, automaticky dostanete i tu druhou.

Vzhledem k významu youtuberů pro herní propagaci a obecně YouTube pro herní obsah, je celkem logické, že tato změna bude zajímat i nemálo hráčů. A z toho nemála se asi pořádná porce bude zajímat minimálně o jeden exkluzivní pořad, který na YouTube Red bude provozovat populární PewDiePie.

Jeho seriál se bude jmenovat Scare PewDiePie a oblíbený youtuber v něm bude procházet své oblíbení hororové hry, ovšem předělané do reálného světa. Logicky se u toho bude bát. A nejspíše u toho bude křičet. A zřejmě to bude populární show. Jakkoliv si přijdu kvůli existenci podobného pořadu staře, fakt, že na Scare PewDiePie pracují dvě producentská studia dokazuje, že zájem o něj asi bude. Zda budete patřit mezi zájemce odhadnete sami z videa níže.

Celý seznam unikátních pořadů, které YouTube Red poskytne najdete na těchto stránkách. Z herní branže sem spadá ještě 360 Project from MatPat of Game Theory, kde bude MatPat bude věnovat... nu, vlastně něčemu podobnému. Motivem sice nebude horor, ale reálná věda, která stojí za herními prvky, výbavou, prostě tím, co ve hrách vidíte a zažíváte (uvedeny jsou jetpacky a monstry zaplněné pizzerie), ale promítne se do pořadu tak, že hráče posadí do daných kulis, ale v reálném životě.

Se hrami ještě koketuje Fight of the Living Dead, což je reality show, která vychází z klasického scénáře zombie apokalypsy. Hráči budou v reálně vytvořeném prostředí, jaké známe z her a dalších médií, a musí využít své znalosti z her, seriálů a filmů, aby přežili a neskončili v zubech zombíků a nebo se nevyřadili navzájem, protože svou roli bude hrát i psychologická stránka věci (ostatně jako v každé reality show).

zdroj: Archiv

Jsem vážně zvědavý, jak se YouTube Red uchytí a kolik předplatitelů získá. Volbou exkluzivních pořadů je jasné, že primárně cílí na současnou mladší generaci, která preferuje tento typ obsahu a hledá na YouTube jeho vlastní streamerské celebrity. Zda osloví i ostatní je ve hvězdách. Nejsem si jist, zda absence reklam a možnost stahovat videa nativně bude až takovým lákadlem. YouTube Red se poprvé představí americkým zákazníkům 28. října v měsíčním trialu zdarma. Datum expanze do Evropy ještě neznáme.

Nejnovější články