Frozen Synapse 2 navazuje na první díl rozšířením původních mechanik
zdroj: tisková zpráva

Frozen Synapse 2 navazuje na první díl rozšířením původních mechanik

11. 3. 2016 17:31 | Novinky | autor: Adam Homola |

Taktické tahové překvapení roku 2011 dostane ještě letos svého nástupce. Nově oznámená Frozen Synapse 2 své datum vydání sice ještě nemá, ale někdy letos vstoupí do beta verze. Singleplayer hry bude zasazen do procedurálně generovaného města, které má, alespoň podle vývojářů, držet jedno velké herní prvenství. Prý by mělo jít o vůbec první město, ve kterém můžete plnit mise v jakékoliv budově, nebo na jakémkoliv rohu.

Mapa celého města má být živoucím systémem v AI frakcemi, které bojují o nadvládu. Každá z frakcí má své vlastní ideologie a nebojí se je promítat do svých strategických rozhodnutí. Frakce se navíc rozhodují nezávisle na sobě a vy si k nim můžete chodit pro úkoly, nebo je ignorovat a hrát volným stylem. Pak můžete jen tak běhat po městě a třeba krást suroviny potřebné k postupu vpřed.

Na mapě je přitom vidět všechno: od peněz, přes suroviny, až po VIP, rukojmí a ostatně i vás. Herní prvky společně se svobodou pohybu po městě můžete využít například k přepadávání – pokud si nějaká frakce přesouvá drahocenné zboží někam jinam, lze přichystat útok ze zálohy, konvoj přepadnout a sebrat si odměnu.

zdroj: Archiv

Tradiční strategická vrstva známá z prvního dílu ve Frozen Synapse 2 zůstává i nadále, jen se taktické jádro hry rozšíří o několik nových prvků a systémů. Počítat máme se spoustou nových jednotek i perků a s umělou inteligencí umožňující stealth taktiky. Jestliže vás například spatří stráž, aktivuje rychle bezpečnostní systém budovy a všechny obranné týmy se tak najednou přepnout do stavu zvýšené pozornosti. Což vám život rozhodně neulehčí.

Do multiplayeru pak hodlají tvůrci přidat zatím nepředstavený systém Advanced Tactics, který odhalí až v následujících měsících. Víme zatím jen to, že by měl hrát do not ostříleným hráčům díky možnosti sestavovat komplexní plány jednotlivých akcí. Chystají se také nové multiplayerové módy, přepracování kompetitivní hry, a pokud se bude hře v programu předběžného přístupu na Steamu dařit, máme slíbenu i implementaci dalších módů.

Konkrétně jde o 3v3, 4v4 a následně i o přidání možnosti kooperativní hry pro singleplayerovou kampaň. V současné době není hra ještě ani v alpha verzi a už umí generovat úrovně na celé mapě světa i aktivitu frakcí. Vývojáři také tvrdí, že jim už dobře funguje stealth i střílení a oba typy hratelnosti se jen ladí a vylepšují. S vydáním Frozen Synapse 2 se momentálně počítá na PC, Mac a Linux s tím, že další platformy by vývojáři chtěli, ale potvrdit je zatím nemohou.

Nejnovější články