FIFA 17 nabídne příběhový mód od autora autobiografie Davida Beckhama
zdroj: tisková zpráva

FIFA 17 nabídne příběhový mód od autora autobiografie Davida Beckhama

13. 6. 2016 2:33 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Použití Frostbite technologie ve FIFA 17 samozřejmě poutá pozornost, ale vlastně nejde o nic nečekaného. EA už pár let soustavně říká, že by ráda, aby engine od DICE používaly všechny hry, které pod vlajkou EA vzniknou a vyjdou. Přeci jenom jde ale o poměrně zásadní technologický skok, který se navíc tvůrci z EA Vancouver rozhodli tento rok podpořit přidáním příběhové kampaně. FIFA 17 nabídne zájemcům možnost prožít v kůži mladého a nadějného čutálisty Alexe Huntera vysněný start v dresu kteréhokoli týmu anglické Premier League.

Příběhový mód nese název The Journey, a přestože vzhled či jméno hráče ovlivnit nejde, můžete si alespoň vybrat tým, v jehož dresu se o úspěch v nejvyšší anglické soutěži pokusíte. E3 video ukazuje Alexe Huntera, vzdáleného příbuzného úspěšného hráče ze 70. let, jak debutuje v barvách Manchester United, objímá se s José Mourinhem, netrefuje branku v jasných šancích, poskytuje interview, zabydluje se v novém domově a nevěří svému štěstí.

The Journey bude podle všeho silně příběhový mód, který krom jiného nabídne i možnost výběru odpovědí během pozápasových rozhovorů, ale i řízení života Alexe mimo fotbalový trávník. V základu ale půjde o výkon na hřišti, který Alexe buď katapultuje mezi elitu, nebo ho naopak pošle do nižších soutěží, a tím v zásadě ukončí i jeho virtuální kariéru. Licenci na druhou anglickou ligu EA podle všeho nemá…

zdroj: Archiv

Scénář příběhového módu má na svědomí autor řady fotbalových autobiografií Tom Watt, mezi konzultanty figurují známá fotbalová jména včetně Harryho Kanea, Jamese Rodrigueze, Marco Reuse, Anthony Martiala, Dele Alliho, Marcuse Rashforda či Edena Hazarda. Věřím tedy, že půjde o zajímavou variaci na Be a pro mód, ale jádro hry by mělo zůstat stejné – v online hře a módech. Překvapivě ale EA právě online hru nebo FUT zatím příliš netlačí a upřednostňuje propagaci využití Frostbite enginu, zařazení příběhového módu The Journey nebo virtuální ztvárnění vybraných trenérů Premier League včetně José Mourinha, Arséne Wengera nebo Jürgena Kloppa.

Vedle příběhového módu slibují tvůrci FIFA 17 i celou sadu zbrusu nových prvků: přepracovanou fyziku, nově zpracované standardní situace včetně penalt (konečně!), vylepšenou AI spoluhráčů a nové možnosti zakončení útočných akcí. Zjevně jde o změny spjaté se změnou anginu, ale jak se projeví v akci, to uvidíme až v září.

Další informace o FIFA 17 najdete na homepage. Hra vyjde 29. září tohoto roku pro PC, PS4, Xbox One, PS3 a Xbox 360.

Nejnovější články