DOOM III: Resurrection of Evil s knihou zdarma
zdroj: tisková zpráva

DOOM III: Resurrection of Evil s knihou zdarma

6. 4. 2005 12:12 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Příchod datadisku neprovázel takový masivní hype jako u původní hry, což je možná dáno externími vývojáři Nerve Software nebo tím, že DOOM III byl loni na podzim zastíněn kvalitami Half-Life 2 a nemalá část hráčské veřejnosti se vůči němu postavila zády kvůli zastralému stylu hratelnosti.

Ať tak či onak, faktem zůstává, že přídavek Resurrection of Evil tento týden dorazil na americký trh a zahraniční kolegové ho už dohráli, což vzhledem k délce 8-10 hodin nebylo příliš těžké.

Podle GameSpotu (85%) jde o více přímočarou akci, ve které už tolik nezdržuje vyprávění příběhu (tzn. méně e-mailů a audio logů) a naopak se na hráče valí větší hordy nepřátel než dříve. K jejich odrážení nebo likvidaci tří závěrečných bossů se musí chytře používat síly Artefaktu jako zpomalení času či zabití všeho živého na jeden zásah (berserk). Chválu si prý zaslouží i variabilita levelů, animace nepřátel, multiplayerový Capture the Flag mód od Threewave (screenshoty) nebo rozšíření zbraňového arzenálu o grabber, který neoceníte při řešení logických hádanek jako v HL2, nýbrž v boji - například k posílání střel zpátky jejich autorům nebo při házení explodujících barelů, jak jsme rozebrali v preview.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Podobně vysoké skóre si datadisk odnesl z PC.IGN (84%), YahooGames (80%), Telefragged (90%) nebo GameZone.com (93%), zatímco na Atomicu, ActionTripu a GameSpy vytáhli z klobouku "jen" sedmičku (na naší recenzi nyní pracuje Dreb). Pakliže o koupi DOOM III: Resurrection of Evil uvažujete, doporučujeme využít výhodné nabídky Tiscali GameShopu, kde k tomuto přídavku dostanete zdarma knihu DOOM: Po kolena v mrtvých (info), která se běžně prodává za 229 Kč. CD Projekt uvede tuto hru na domácí trh 21. dubna v anglické verzi s českým manuálem (na internetu bude pravděpodobně časem dostupný amatérský překlad) za 1299 Kč, ale na našem online-shopu stojí i s dárkem o dvě stovky méně. Ke spuštění jinak musíte vlastnit originální DOOM III.

Mimochodem, šéf id Software Todd Hollenshead se nechal slyšet, že budoucí směrování firmy vidí v konzolích nové generace namísto PC. "Hrají v tom roli hlavně peníze. Zatímco tržby z PC her v posledních letech stagnovaly nebo dokonce klesaly, prodeje na konzolích se skoro zdvojnásobily". John Carmack si už prý hraje s PlayStation 3 a Xboxem 2, které budou id podporovat, i když zatím ohlásili pouze přípravu nějaké úplně nové first-person střílečky pro PC.
zdroj: TTG, GameShop a další

jd

Nejnovější články