Dishonored: Knife of Dunwall je příběhem císařovnovraha
zdroj: tisková zpráva

Dishonored: Knife of Dunwall je příběhem císařovnovraha

13. 3. 2013 16:02 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Po nekoncepčním DLC Dunwall City Trials se snůškou úkolů a časových zkoušek naváží vývojáři z Arkane v plné míře na příběhový aspekt Dishonored a ve dvojici dalších expanzí The Knife of Dunwall a The Brigmore Witches rozvedou osudy Dauda – zabijáka, který v původní hře podřízl císařovnu a nastartoval tím události, do nichž byl zapleten Corvo Attano.

The Knife of Dunwall vyjde na PSN, Steamu a XBLA 16. dubna, přijde vás na 800 MS bodů / 10 Euro, a v roli Dauda vás nechá s pomocí nových schopností od Outsidera prozkoumávat nové i staré známé oblasti, potažmo hledat vykoupení za vraždu císařovny a únos její dcery. Bacha, v článku mohou být spoilery, pokud jste Dishonored ještě nehráli a chystáte se na to!

Hlasem Michaela Madsena (třeba Kill Bill) obdařený Daud se nově podívá do právnické čtvrti, navštíví chátrající zaplavenou čtvrť (místo, kde se s ním setkal Corvo v původní hře), kde má svou základnu, vetře se na Rothwildova jatka plná právě porcovaných velryb, a vrátí se na další známá místa, kde si společně s ním prožijete scény z původní hry z trošku jiné perspektivy (jde třeba o vraždu císařovny).

Pokud jde o nové schopnosti a obecně herní možnosti, zajímavě zní možnost povolat kolegy z bratrstva zabijáků, hledání skrytých run s pomocí „void gaze“, potažmo využívání upgradovaných schopností z jedničky včetně „blink“. V roli Dauda si také vyzkoušíte škádlení nepřátel uspávacími a výbušnými šipkami z nápěstího lukostřílu, potažmo kladení min z velrybího oleje, které jsou ideální k omráčení naštvaných nepřátel.

Pokud už máte Dishonored za sebou, tak asi víte, že Dauda šlo buď nechat naživu, nebo zabít. Chudák neměl sám sebe v přílišné úctě, případnou smrt z ruky Corva přijal, ale za ponechání mezi živými se také nezlobil – šlo mu pouze o to, aby se nějak ze svého hříchu vykoupil. Což je vlastně hlavní příběhový motiv celého tohoto DLC.

Přesto nebude tento leitmotiv lineární, ale nechá vás na konto rozhodnutí a herního stylu k vykoupení (a odhalení toho, kdo nebo co je Delilah) přiblížit, nebo vám naopak umožní další krok směrem k temnotě ztracení. Směr, kterým se Daud vydá, bude záležet na vás, jisté je pouze to, že výsledek se nedozvíte v The Knife of Dunwall, ale až ve finálním DLC The Brigmore Witches.

P.S. Podle Cenegy budou i tato dvě DLC přeložená do češtiny, no nebudou ale dostupná na Steamu.

Nejnovější články