Další Sniper Elite uspořádá hon na nacistické zombíky
zdroj: tisková zpráva

Další Sniper Elite uspořádá hon na nacistické zombíky

14. 2. 2013 11:36 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Zombie horečka už není jen zombie horečka. Jako videoherní téma se zuby nehty drží na vyšších patrech popularity už pár let a s tím jaké promo zombiím udělal seriál Walking Dead, se nezdá, že by se na tom mělo něco měnit. Bohužel to znamená, že svou zombie hru chce vydávat každý, a ideálně se tohle téma ještě snaží napasovat na některou se svých značek. Označil bych to za znásilňování, ale nechci být hrubý, i když přesně tak na mě působí právě oznámený titul Sniper Elite: Nazi Zombie Army od Britů z Rebellionu, který vyjde už na konci tohoto měsíce – 28. února.

Rebelové se podívali, jak teď frčí zombíci, jak funguje zombie mód v Black Ops hrách, pak se podívali, že minulý rok vydali Sniper Elite V2, následně se jim rozsvítila nad hlavami obrovská žárovka a Nazi Zombie Army byla na světě. Půjde primárně o kooperativní střílečku pro 1-4 hráče, která se odehrává v reáliích Sniper Elite universa – je to spíše samostatně hratelné rozšíření, ale to vem čert. Než si o hře povíme více, nechte se infikovat záběry z traileru:

Ono toho vlastně už moc k vyprávění není. Sniper Elite: Nazi Zombie Army vás v rolích britského snipera, ruského vojáka, německého oficíra a neznámého vědce protáhne kampaní v zombifikovaném válečném Berlíně, vrazí vám do rukou nové zbraně oproti Sniper Elite V2, ale zároveň vás nechá na zombíky používat rentgenovou „kill“ kameru – prvek, kterým se vývojáři u Sniper Elite V2 nejvíce chlubili.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Jestli Sniper Elite: Nazi Zombie Army může být něčím opravdu zajímavá, tak je to napasování mechanismů ze Sniper Elite V2 na kooperativní koncept. Na rozdíl od jiných zombie akcí tady bude nutné pokládat pasti, plánovat postup a rozdělovat si pozice a úkoly. Jinak řečeno, tempo by mohlo být pomalejší a zážitek hutnější. Do značné míry to ale záleží i na rychlosti zombáckých nepřátel. Ostatně, hra vychází už za 14 dní, tak se brzy přesvědčíme, jestli Sniper Elite: Nazi Zombie Army byla ze strany Rebellion jen snaha se rychle napakovat, nebo je to vyjádření lásky tvůrců k zombie tematice.

Nejnovější články