Chroma je multiplayerová hudební FPS od tvůrců Rock Band
zdroj: tisková zpráva

Chroma je multiplayerová hudební FPS od tvůrců Rock Band

17. 2. 2014 18:59 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Studio Harmonix (Rock Band) se rozhodlo, že nebude kráčet s davem a představuje hru, které se originalita nedá upřít. Jmenuje se Chroma a v základu jde o free to play týmovou střílečku, která bude vycházet z hudebního základu a vlastně se v ní kolem hudby bude motat vše. Distribuovaná bude přes Steam a podílet se na ní budou i Hidden Path Entertainment, kteří spolupracovali s Valve třeba na Counter-Strike Global Offensive.

Všechno to zní velmi lákavě, ale obtížně na pochopení. Hra nabídne několik tříd, které budou v boji hrát jasně definovanou roli. Zbraně budou stejné jako v ostatních střílečkách, ale jejich použití bude mít malý háček. Granáty vybuchnou v souznění s rytmem levelu a některé zbraně budou silnější pokud z nich vystřelíte do rytmu.

Rytmus bude vyžadovat i samonaváděná raketa, která vydrží v kurzu, dokud nezakolísáte, a taková brokovnice zase vypálí jen v půlnotě. Stejně tak úroveň se může měnit podle hudby, která bude klíčová i v tom smyslu, že oba týmy si na začátku zvolí svůj hudební motiv. Logicky tak v aréně zazní hudba aktuálně vedoucího týmu. Z toho vychází, že hráči asi budou více obeznámeni s hudbou a rytmem svého týmu. Zároveň by ale Chroma měla být přístupná těm, kdo nejsou vysloveně hudební fajnšmekři a udržet rytmus je pro ně nadlidský úkol. Asi jim hraní nepůjde tak dobře, ale Chroma určitě nebude jen pro nadějné skladatele.

...

Vizuálně hra připomíná Tron nebo Far Cry 3: Blood Dragon s jeho estetikou neonových osmdesátek. Nicméně na rozdíl od něj se Harmonix zaklíná, že Chroma „není hra o lidském utrpení, je to hra o hudbě.“ Chroma zní v konceptu nesmírně zajímavě a inovativně. Pokud se Chroma povede, mohl by vzniknout titul, který opravdu přinese něco zcela nového. Momentálně se můžete přihlásit do alfy a prohlédnout stylový teaser. Chroma vyjde na PC někdy v průběhu letošního roku.

Nejnovější články