Česká logická hra Trupki je na Google Play ke stažení zdarma a je pořádně návyková
zdroj: tisková zpráva

Česká logická hra Trupki je na Google Play ke stažení zdarma a je pořádně návyková

12. 7. 2016 16:18 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Nedá se sice obecně konstatovat, jaký žánr her jde tuzemským vývojářům nejlépe, ale na konto několika příkladů z poslední doby si troufnu říci, že třeba logické hry jim od ruky jdou opravdu moc pěkně. Loni na podzim vyšla a spoustu lidí pobavila zábavná a v přehledné čisté grafice vyvedená logická hra Zeroes od Petra Marka, v těchto dnech mi ničí nervy podobně koncepčně jednoduchá, ale příjemně komplexní logická hra Trupki od lidí ze studia plugnplug. Zatím vyšla pro Android zařízení, je k mání zdarma, ale jak na FB uvádí designér hry Ivan Žučenko, rád by co nejdříve „spáchal“ i verzi pro iOS.

Princip Trupki je jednoduchý, ale stejně umožnil Žučenkovi a Pekárkovi vytvořit přes tři stovky hádanek ve třech obtížnostech  - hračka, záludné, šílenost. Nebudu se chlubit tím, že napoprvé jsem se zasekl už u deváté hádanky v sekci hračka, ale časem jsem na ni přišel, a pokračoval dál. Středně obtížné puzzly už jsou ale opravdu náročné.

Všechny hádanky mají stejný princip. Posouváním dlaždic musíte vytvořit vyobrazený tvar, na což máte stanovený počet tahů, a často v tom brání překážky s různým efektem – některé nutí posouvat dlažky určitým směrem, jiné znemožňují dlažky posunout přes okraj apod.

zdroj: Archiv

Trupki je dostupná zdarma a vydělává (nebo se pokouší něco vydělat) na nákupech dalších puzzlů, ale hlavně přes reklamy, které se přehrají vždy před videem s nápovědou – pokud už vám dojdou nervy a necháte si ukázat, jak danou hádanku vyřešit.

Stejně jako v případě Zeores se Trupki pyšní už zmíněnou přehlednou a zároveň na oči příjemnou grafikou, která člověka neruší, a nekomplikuje mu přemýšlení nad řešením puzzlu. To samé se dá říci o vyloženě minimalistických zvucích.

Pozitivní hodnocení na Google Play je jasnou indicií, že se Trupki hráčům líbí, kdybyste nechtěli dát na mé doporučení, abyste hru alespoň stáhli a vyzkoušeli. Nic než pár MB dat a chvilenku času vás to stát nebude. A možná objevíte zábavu na dlouhé hodiny.

Nejnovější články