Česká fantasy RTS Legenda je dokončena
zdroj: tisková zpráva

Česká fantasy RTS Legenda je dokončena

26. 11. 2003 23:23 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

O české fantasy real-time strategii Legenda od Fenix Teamu jsme neslyšeli skoro rok.

Proto nás celkem překvapilo oznámení, že hra je hotova a po mnoha odkladech se dostane do prodeje již příští pondělí, tedy 1. prosince. Martin Ladýř ze společnosti DXT, která Legendu vydává, řekl k její nové podobě a důvodech zpoždění následující:

    Roční zdržení bylo hlavně z důvodu, že máme ve zvyku dělat věci pořádně a dotahovat je do detailu. Prostě jsme chtěli na trh uvést, jako svou prvotinu, produkt, na který budeme moci být hrdí. Ačkoli se nemůžeme srovnávat s vysokonákladovými hrami typu Warcraft 3, i tak si myslím, že je Legenda hodně dobrá hra – zejména s vysokou hratelností – a to i v mezinárodním měřítku...
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie
    Co se týká změn v Legendě, tak těch je spousty. Mezi nejvýraznější patří propracovaný multiplayer, ďábelsky vynalézavá AI (vlastní zkušenost), vylepšená grafika (zejména terénů), větší detaily + různé animace, spousty nových jednotek od speciálních hrdinů počínaje, přes zajímavé (a pěkně zákeřné) neviditelné bojovníky či letecké jednotky (třeba takový vrtulník či vzducholoď jsou skvěle vkloubeny do fantasy prostředí) až po trpasličí ponorky. Přibylo také velké množství nových kouzel. A pak spousty takových drobností, které nejsou na první pohled nijak výrazné, ale které výraznou měrou ovlivňují hratelnost.
Jestli jsou všechny tyto sebevědomé výroky výrobce hry založeny na pravdě se dozvíte v dohledné době z naší nezávislé recenze od Félie. Prozatím si v galerii můžete prohlédnout téměř dvacítku nových obrázků ve vysokém rozlišení, které reprezentují vzhled finální hry, a porovnat je třeba s těmi staršími z loňska. Podle dalších informací by mělo být v následujících dnech uvolněno i nové demo, které nahradí to starší z Invexu 2002. Jeho předpokládaná velikost bude opět asi 100 MB.

Pokud byste měli o Legendu zájem, můžete využít možnosti předobjednávky z Tiscali GameShopu. Vše ostatní o náplni hry se dozvíte buď z našeho obsáhlého rozhovoru s Martinem Ladýřem nebo z homepage hry, kam před časem potichu přibyl nový trailer (10 MB nebo 56 MB, lokální mirror zítra).
zdroj: DXT

kate

Nejnovější články