Amanita Design pracují po Chuchlu na dalších čtyřech hrách

21. 3. 2018 16:32 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nedávno vydaný Chuchel ctí portfolio českého studia Amanita Design dokonale. Kratší adventura vás dostane svérázným vtipem a ještě svéráznější grafikou, o čemž si můžete přečíst víc v recenzi Lucky Jiříkové. Nás teď ale zajímá budoucnost studia, která zatím nezní vůbec špatně.

Na právě probíhající vývojářské konferenci GDC v San Francisku se Lukáš Kunce z Amanita Design rozpovídal o aktuálním dění a budoucích plánech studia. Pro PC Gamer prozradil, že obvykle pracují v jednu chvíli na jediné hře, ale v tuto chvíli mají rozjeté hned čtyři projekty najednou.

Tvůrce Chuchlu Jaromír Plachý nelenil a už se blíží k dokončení další hry, ke které skládá hudbu dvojice Bára Ungerová a Jan Kratochvíl pod uměleckým jménem DVA. „Vlastně to bude hororová hra. Už jsem si kousek zahrál a je to hodně znepokojivé. Jestliže z Chuchlu tryská komedie, z tohohle tryskají jen znepokojivé věci,“ podělil se Lukáš Kunce se svými zážitky PC Gameru.

Další informace se pravděpodobně dozvíme až ke konci roku. PC Gamer ohledně jiné hry zjistil ještě jednu zajímavost. Hry od Amanita byly zatím všechny ve 2D, ale jedna z připravovaných je z hlediska produkce pro studio novinkou. Stále na ni budete nahlížet z boku, ale prostředí bude vytvořeno ve 3D a to nasnímáním kartonových objektů, které se následně převedou do Unity a rozanimují.

Webu PCGamesN se zase podařilo zjistit o zbylých dvou hrách, že půjde o point-and-click adventury ve stylu Samorostu a Machinaria, kterým nebudou chybět vlastní unikátní prvky. Kunce se pro toto médium vyjádřil i k výše popsané hororové hře, kde dodává, že je místy dokonce nechutná a grafickým stylem zapadá mezi Botaniculu a Chuchel, akorát je logicky temnější.

Machinarium zdroj: tisková zpráva

Osobně mi nedělá žádný problém představit si horor s typickou Amanitovskou stylizací. Už samotný Chuchel na mě působí lehce znepokojivým dojmem. Nahradit bílou barvu černou, roztomilé zvuky nepříjemným vrzáním… A voilà! Vývojáři prý ještě nejsou rozhodnutí, kterou ze čtyř her vydají jako první, ale stane se tak již příští rok.

Nejnovější články