Adrift nabídne nenásilný boj astronauta o přežití ve vesmíru
zdroj: tisková zpráva

Adrift nabídne nenásilný boj astronauta o přežití ve vesmíru

7. 4. 2014 17:00 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Adam Orth byl ještě minulý rok zaměstnanec Microsoftu. Jal se tehdy na Twitteru dosti agresivně obhajovat spekulovanou nutnost trvalého připojení Xbox One k internetu, která se později potvrdila, ale na nátlak veřejnosti byla zrušena. Herní komunita se za to na Ortha sesypala jako hejno mrchožroutů a v rámci sledu dalších událostí dostal Orth padáka z Microsoftu, čelil všemožným výhrůžkám, zhubnul a i s rodinou se odstěhoval, aby začal nový život. A také založil pětičlenné studio Three One Zero a začal vyvíjet hru Adrift, přes kterou chce vyjádřit své pocity z turbulentních událostí posledních měsíců. Adrift nyní pod svá vydavatelská křídla vzali lidé z 505 Games a věřte nevěřte, nenásilné vesmírné dobrodružství vypadá slibně.

Tisková zpráva popisuje Adrift (oficiálně se hra jmenuje Adr1ft, ale podobně kreativní názvy si dovolíme ignorovat) jako „pohlcující first person zážitek, který vypráví příběh astronauta v nesnázích.“

Adrift bude hra bez soubojů a dramata, kterým se nevyhne, budou spíše osobního charakteru. Hráč jako astronaut se ztrátou paměti a poškozeným oblekem pluje ve vesmíru mezi troskami vesmírné stanice a snaží se zjistit, co se vlastně stalo. Čelí překážkám v podobě puzzlů, sbírá zdroje potřebné pro přežití a jeho finálním cílem je oprava záchranného modulu a návrat domů.

Adrift zdroj: tisková zpráva

Obrázky ze hry vypadají působivě a zahraniční kolegové byli z dema Adrift víceméně nadšeni, když zmiňovali sugestivní atmosféru. Nebáli se jako příměr použít film Gravity, což je docela silné kafe, ale srovnání se s ohledem na zápletku Adrift a zmíněného filmu přímo nabízí. Kde ale film kvůli své neinteraktivitě zůstává stát, tam musí hra jít dál a nabídnout krom emocionálních okamžiků i zábavné herní momenty. Tento aspekt se samozřejmě z obrázků, jakkoli pěkných, vykoukat nedá. 

Adrift zdroj: tisková zpráva

Adrift vyjde v polovině příštího roku na PC a konzolích, není jasné na jakých. Když ještě Orth neupsal hru 505 Games, tak počítal s vydáním na PC, konzolích i tabletech a prototyp předváděl i s podporou virtuální reality Oculus Rift. Doufejme, že tento rozsah zůstane zachován, i když si hru pod svá křídla vzala zmíněná firma, která v poslední době pomohla na svět několika velmi vydařeným titulům včetně PayDay 2 nebo Brothers. Kdyby Adrift se zmíněnými hrami vytvořila svatou trojici, nikdo by se asi nezlobil.

Nejnovější články