Živelný svět ve fantasy RPG Gothic II
zdroj: tisková zpráva

Živelný svět ve fantasy RPG Gothic II

4. 7. 2002 17:58 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Země se otřásá pod kopyty koní s těžce ozbrojenými jezdci ve svých sedlech.

Jejich ostře se blyštící brnění a ještě ostřeji nabroušené zbraně vzbuzují v přihlížejících chudých vesničanech zbídačených nedávnými zážitky strach i obdiv. Někde tam v dálce čeká na chrabré rytíře nové dobrodružství, řinčení zbraní, stínání hlav nepřátel a hořce nasládlý pach krve.
Jestli je výše popsané právě to, po čem vaše mlsné hráčské jazýčky touží, určitě se již nemůžete dočkat druhého pokračování velice schopné RPG - Gothic II. Ta naváže na původní hru právě v okamžiku, kde skončila. A jak někteří hráči možná zaznamenali, šlo o konec poměrně rychlý, až příliš náhlý. Ptáte se proč tomu tak bylo? Vývoj hry není jednoduchá a už vůbec ne levná záležitost. Tvorba Gothic I trvala tři roky a tak se stalo, že se prostě Piranha Bytes dostali do finančních potíží. Nicméně se jim nakonec podařilo celkem zručně z těchto problémů vybruslit a dokázali svým fanouškům nabídnou skutečný skvost. Jasně, jako většině her by se i této dalo leccos vytknout, ale to už je spíš věcí názoru a pohledu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Důležité je, že se nyní Piranha Bytes pustili do práce a navazují na to, co již hráči znají z předchozího dílu. Svět, do kterého vás Gothic II tentokrát zanesou, bude třikrát tak velký. Zda v něm bude obsažen i ten "starý svět" těžko zatím říci. Jak sami tvůrci tvrdí, hodlají následovat původní koncepci Gothic jedničky, tj. vývoj postaviček během hry. Pro své nové dílo PB zvolili znovu využít původní grafický engine. Samozřejmě, že bylo nutné podrobit ho několika změnám. Některé z nich hráči zaznamenají asi okamžitě (pohyby vody a její vlnění, vítr pohrávající si s listím, trávou či korunami stromů, vydařenější budou i textury, ad.), jiné nezaznamenají vlastně vůbec. Celkově lze ale potěšit tvrzením, že grafika by měla být rychlejší. O nic ochuzen by neměl být ani příběh. RPG system bude nezměněn. Mnozí fanouškové jistě ocení přidání několika nových ženských charakterů.

V naší galerii dnes můžete narazit na čtyři nové obrázky. Ty jsou bohužel pouze visuálním vodítkem do fantasy světa, jenž Gothic II nabízí. Můžete si však být jisti, že hudbu, jež vás bude na dobrodružných cestách doprovázet, skládá opět Kai Rosenkranz. Vydání Gothic II je plánováno na konec tohoto roku, ale dá se předpokládat, že se s ní nesetkáme dříve, než na začátku roku příštího.
zdroj: RPGDot

korgull

Nejnovější články