Zaostřeno na BFME2: The Rise of Witch-King
zdroj: tisková zpráva

Zaostřeno na BFME2: The Rise of Witch-King

13. 10. 2006 19:19 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Vy, co si potrpíte na Tolkiena, se nezapomeňte dívat v neděli od 19:55 na Primu, kde má běžet Pán Prstenů: Návrat krále.

Dost možná tam zahlédnete také postavu, podle níž získal název nadcházející datadisk k real-time strategii Battle for Middle-Earth 2 - The Rise of the Witch-King. O postavě zvané Witch-King už něco víte z dřívějška. Je to ten nejmocnější z Nazgúlů a vůbec jedna z nejmocnějších sil zla ve Středozemi. Addon vám nicméně představí i jeho pravou ruku, jednoho z devíti Nazgúlů, Morgomira. O něm tvůrci v rozhovoru pro Gamespot tvrdí, že když se v singleplayerové kampani použije efektivně, může i rozhodnout výsledek nejdůležitější bitvy Arnoru proti Angmaru, nové frakce ve hře.
Budovy a jednotky Angmaru prý budou jedněmi z nejdražších v BfME 2, ale také budou patřit mezi ty neschopnější. Jednou z hlavních silných stránek této frakce je, že může velmi kreativním a potenciálně devastujícím způsobem kombinovat jednotky s kouzly. Například je tu jedno nové kouzlo, které dokáže produkovat extrémně silné závany větru na všechny strany a smete přitom každého v dosahu. Když se pak hráči podaří využít situace a podpořit efekt tohoto kouzla schopnostmi svých dalších jednotek (lučištníků, obléhacích strojů), může si výrazně usnadnit práci. Jinak addon se bude na základě žádostí hráčů BfME 2 hodně zaměřovat na obléhání, čemuž budou odpovídat také možnosti jednotek. Například pěchota už nebude proti budovám tak efektivní, zatímco stroje k obléhání určené budou rychlejší a nebudou způsobovat tolik ztrát spřáteleným jednotkám.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Armáda Angmaru bude různorodá, což vyplývá i z historie vzniku této říše. Fanouškové Pána prstenů se v The Rise of the Witch-King dokonce setkají s úplně novým druhem trolla, a to trollem sněžným, jehož končetiny jsou kratší než končetiny jeho příbuzných a navíc se vyznačuje bílou barvou. Tento tvor vyniká velkou silou a díky stavbě svého těla je schopen vyvinout i velkou rychlost v běhu, přičemž zadupe všechno, co mu vleze do cesty. Slouží proto jako elitní jednotka kavalérie Angmaru. Horští trollové jsou vyšší a pomalejší, ale dost chytří na to, aby se naučili používat beranidla k zneškodnění nepřítelovy jízdy. Dále budou armádě Witch-kinga pomáhat i lidé známí jako Černí Númenorejci. Tihle fušovali do temných umění celá staletí, takže prý můžete čekat, že do bojů vnesou velmi zajímavé síly.

Jak ve výše zmíněném rozhovoru tvůrci také podotkli, velkou pozornost věnují mapám a bojištím. Hráči se mohou těšit například na to, že navštíví Amon Sul a Fornost. V prvním případě se jedná o takovou tu věž, u které byl Frodo pobodán Nazgúly. Dříve byla známá právě jako Amon Sul a byla to mocná pevnost. Vy ji budete moci zažít právě v celé její slávě. Vaším cílem bude ji pokořit. Fornost znáte už z BfME 2, zničené město, kam ustupovali trpaslíci a kde použili své kladivo. Za časů války proti Arnoru, byl Fornost srdcem této říše, hlavním městem a také hlavním cílem Witch-Kingova útoku. Hra pro vás bude mít jinak i spoustu různých vylepšení v multiplayeru a War of the Ring módu. Její vydání se nicméně zdá být posunuto, a to na příští rok.
zdroj: Gamespot

korgull

Nejnovější články