Výlet za Caesarem v Praetorians
zdroj: tisková zpráva

Výlet za Caesarem v Praetorians

20. 11. 2002 10:10 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Období starověkého Říma už inspirovalo nemalý počet filmových i herních tvůrců a svojí troškou do mlýna se nyní pokusí přispět také Pyro Studios, vývojáři stojící za veleúspěšnou akční strategií Commandos.

Praetorians zdroj: tisková zpráva Jejich připravovaná 3D RTS Praetorians se totiž vydává po stopách legendárního vojevůdce a samovládce Julia Caesara. Namísto přesných historických souvislostí se ale Pyro shlédli spíše v bojové atmosféře doby, a tak právě válečné konflikty budou z celé hry tím nejpodstatnějším. Díky tomu dostal titul i název Praetorians. Jak vysvětluje Project Director Javier Arevalo: "Pretoriánští vojáci byli původně speciální bojovníci, jejichž primární funkcí bylo dělat soukromou ochranku Caesarovi." Nemusíte se však bát, úkoly budou mnohem rozmanitější.

Mnoho z misí má být inspirováno skutečnými událostmi, v řadě z nich však budete muset své nepřátele nejdříve najít. Terén má přitom hrát u Praetorians téměř klíčovou úlohu a tomu prý bude odpovídat i jeho realistické zpracování s řekami, jezery a stromy, kymácejícími se ve větru. Vyvýšeniny poslouží jako strategické rozhledny, v hustém lese si vaše jednotky lépe počíhají na nepřátele a vysoká tráva je zase mnohem lépe skryje. Hlavní složkou armády bude samozřejmě pěchota, která má po vzoru tehdejšího Říma vynikat perfektní disciplínou. Vždyť právě skvělá organizace a bojová způsobilost vojáků přinesla Caesarovi takové úspěchy.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Jako jednotky se představí kromě pretoriánů i gladiátoři, nebezpečně vyhlížet má také německá jízda a nubianští lukostřelci s otrávenými hroty šípů. Všechny samozřejmě budou moci být organizovány do všemožných formací. Například formace turtle je sice poněkud pomalá (jako želva ;), za to však funguje téměř jako tank a je velmi náročné ji zastavit. Podle Javiera pracují Pyro velmi usilovně především na vyváženém herním systému, který dovoluje protivníkovi zvolit vhodnou a účinnou obranu na každý typ taktiky.

Co se týče technického zpracování, poběží Praetorians na silně předělaném engine z Commandos 2. Ten by nyní měl zvládat mnohem více jednotek najednou a také lépe zobrazovat vodní plochy. Multiplayer přes internet a LAN zapojí do hry až osm hráčů. Praetorians vyjdou koncem února příštího roku a to pouze pro PC, o konverzi na konzole se zatím neuvažuje. Více o hře napoví říjnové neoficiální demo.

zdroj: GameSpyDaily

kate

Nejnovější články