Ukázky z westernovky Call of Juarez
zdroj: tisková zpráva

Ukázky z westernovky Call of Juarez

27. 11. 2005 21:21 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Hra Call of Juarez je dalším zástupcem žánru FPS, přesto ne úplně typickým.

Zavede vás totiž na Divoký západ, čemuž bude odpovídat také výběr zbraní. Zapomeňte proto na plamenomety, plazmové pušky či jiné vymoženosti moderní doby a připravte se na arzenál, jež tomu všemu předcházel. Vystačit si budete muset s typickými kolty, puškami, tyčinkami dynamitu anebo soudky naplněnými střelným prachem. A jako v každé správné westernovce, i v této si užijete jízdy na koni. Takový kůň bude k dostání v kterékoliv stáji, městě nebo na ranči.
Call of Juarez slibuje skvělý příběh (ve kterém ztvárníte dokonce dvě naprosto odlišné postavy) a nové herní prvky. Základem hry je Chrome Engine 2006 upravený ve spolupráci s nVidia pro využití Shader Model 3.0. Důležitou součástí celého projektu je simulace fyziky, která sehraje významnou roli nejen pokud jde o vizuální zážitek, ale rovněž pokud jde o hratelnost. Například budete moci využít v boji s nepřáteli směru a síly větru, a to nejrůznějšími způsoby.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Výše byla řeč o nových, i když podle mého názoru by se dalo spíše říci oživujících herních prvcích. Tvůrci ve svém rozhovoru pro Gamezone některé z nich odhalují. Jde například o systém koncentrace, který se týká cílení při střelbě na vzdálený cíl. Hráči se jakoby zostří pohled na vytyčený objekt, zatímco nedůležité okolí se rozmaže. Dále je to tzv. "Fastdraw" mód, díky němuž budete moci vyvinout rychlý útok proti nepříteli. Je to v podstatě už dobře známý trik se zpomalením času, jenž vám dá výhodu nad soky.

Dalším zajímavým prvkem má být bič, s jehož pomocí si budete moci leccos podat, využít ho při přeskocích, stejně jako proti všem, kdo se vám postaví do cesty (prý jako Gravity Gun v HL2). O jízdě na koni už se tu psalo. Samozřejmě přitom budete moci v případě nutnosti i střílet. Navíc se jak v jízdě, tak i ve střelbě z koňského hřbetu budete neustále zdokonalovat. Ovšem vedle vyloženě akčních situací, vás v této hře čekají i takové, při kterých bude mnohem rozumnější postupovat co nejopatrněji, využít temných zákoutí a nedělat rámus. K vydání Call of Juarez by mělo dojít v příštím roce.
zdroj: homepage

korgull

Nejnovější články